• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

HAKKARİ DE BEBE STAD PROJESİ

HAKKARİ DE  BEBE STAD PROJESİ
Hakkarili genç yetenekler atletizme büyük ilgi gösterdi. İşte geleceğimizin teminatı olan çocukların foto galerisi…

Türkiye Atletizm Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı (OBESİD) arasında geçen yıl imzalanan protokol ile atletizmin okullarda geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla hazırlanan Bebe Stad Projesi Hakkari de hayata geçirildi.

Hazırlanan projenin, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği nin Dünya ölçeğinde atletizm planı çerçevesinde 2012 yılına kadar atletizmi giderek dünyada en çok uygulanan okul sporu haline getirmek amacıyla 7-15 yaş grubu öğrencilere yönelik hazırlanan eğitim programı bugün Hakkari Şehir Stadyumu nda başladı. 100 e yakın kız ve erkek öğrenci Hakkari Sermaye Piyasası Kurulu İlköğretim Okulu nda görevli beden eğitimi öğretmeni ve Atletizm İl Koordinatörü Abdulkerim Güldal ve Hakkari Atletizm Anterönürü Fatih Besi nezaretinde şehir stadyumunda yüksek sıçrama, koşu, mekik gibi hız gerektiren parkurda elemelerden geçiriliyor. Hakkarili öğrenciler, Türkiye Atletizm Federasyonu nun ileri ki bir tarihte ve ilde yapacağı bölgeler arası puanlı atletizm yarışmalarına katılabilmek için büyük mücadele veriyor.

Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sermaye Piyasası Kurulu İlköğretim Okulu beden eğitimi öğretmeni Abdulkerim Güldal, Atletizm Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı Okul İçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Daire Başkanlığı (OBESİD) imzalanan protokol ile Hakkari de uygulamaya konulan proje kapsamında, yapılan elemelere 100 e yakın kız ve erkek öğrencinin katıldığını söyledi. Bugün küçük kız, küçük erkekler yıldız kız ve yıldız erkekler olmak üzere 4 kategoride yaptıkları elemelerde öğrencilerin parkurları geçmek için büyük çaba harcadığını belirten Güldal, "Elemelerin 2. aşamasını ise hava muhalefeti nedeniyle belirleyeceğimiz ileri ki bir tarihte yapacağız. 2. aşamada sporcular gülle, cirit, disk ve çekiç atma gibi parkurdan geçecek.

Elemeler sonunda başarılı olan sporcular ileri ki bir tarih ve ilde yapılacak olan bölgeler arası puanlı atletizm yarışmasına katılarak Hakkari yi temsil edecekler. Burada da dereceye giren sporcularımız 2012 yılında yapılacak olan atletizm Türkiye finallerine katılacaklar. İmzalanan bu protokol ile ilköğretim ve ortaöğretim okullarında atletizm sporunun sevdirilmesi ve benimsetilmesi, okul spor kulüpleri aracılığı ile daha fazla fiziksel ve sosyal aktivitelere katılımını sağlayarak kötü alışkanlıklardan korunması, atletizm malzemeleri ihtiyaçlarının karşılanması, atletizm eğiticisi olmayan okullara teknik personel verilmesi, atletizme ilgi duyan ve yetenekleriyle öne çıkan çocukların bilimsel yaklaşımlarla gelişmelerini sürdürmelerine imkan sağlanacaktır. Projenin uygulanmasında bize destek yer konusunda destek sağlayan Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür ederim" dedi. NEVZAT TAŞ (İHA)

Bu haber toplam 5592 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim