• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari Devlet Hastanesi yeni tıbbi cihazlara kavuştu

Hakkari Devlet Hastanesi yeni tıbbi cihazlara kavuştu
Hakkari Devlet Hastanesi Koherans Tomografi ( OKT/ OCT ) Sistemi, Oftalmik ND. Yağlı Lazer cihazı, Argon Lazer Cihazı ve Yeşil Patern Lazer Cihazlarına kavuştu.

Hakkari Devlet Hastanesinin Göz Polikliniği için alınan cihazlar basın mensuplarına tanıtıldı. 
Yaklaşık 1.5 yıldır Hakkari Devlet Hastanesinde çalışan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Pınar Eröz, yeni alınan cihazlar hakkında teknik bilgiler aktardı. 

Hafta içinde hastaneye gönderilen yeni cihazların kendilerine ulaştığını ifade eden Eröz,” Koherans Tomografi ( OKT/ OCT ) cihazının Diyabet hastalarından ve Hipertansif hastalarda ve Glokom hasatlarının takiplerinden kullanılıyor. Alınan bu cihaz ile vatandaşların sevkleri azaltama konunda yardımcı olacak ve en çok kullandığımız cihazlardan biri.

Hastaların hem göz arkası tomografisi hem de arka sekmen fotoğraflarını aynı andan görüntüleyip, gerekli işlemleri aynı anda yapabiliyoruz. Lazer cihazı ise katarakt cerrahisi geçiren hastalarda mercek kireçlemesinden hastaları sevk etmemiz gerekiyordu. Cihazımız olamadığı için.

Hem o kireçlemeyi açmak hem de o ani dolgu bataktaki hastalara göz tansiyonunu düşürmek için kullandığımız bir cihaz. Argon Lazer Cihazı ise özelikle diyabetik hastalarda, damar tıkanıklığı olan hastalarda göz arkası kanmalarında tedavisinde kullanılan bir cihaz.

Göz arkası yırtıklarda ve yırtık etrafını çevrelemek acil müdahalelerini yapıp, cerrahi için sevklerimizi kolaylaştırdı. Önceleri diyabetik, damar tıkanıklığı, hipertansiyon, göz arkası problemi olan tüm hastaların sevklerini Van'a yapmak zorunda kalıyorduk. Bu 4 cihazla birlikte hastaların takipleri ve tedavileri hastanemizde devem edilebilecek” dedi. 

Hakkari Devlet Hastanesi Başhekimi Uğurcan Kara ise, hastaneye lazer cihazları ve OCT Optik Koherans Tomografi cihazı ile birlikte artık Şeker hastaları, tansiyon hastaları, sarı nokta rahatsızlığı olan hastalar, görme alanı hastalığı olanlar tanı, tedavi ve takip açısından Van iline gitmeyeceklerini söyledi.

hakkari-devlet-hastanesi.jpg

Hakkari'deki vatandaşların Van'a gitmesinin maliyetli olduğunu belirten Kara, şunları aktardı; İnsanlara burada hizmet vermek çok büyük değişime sebep oldu. Hakkari Devlet hastanesinden hasta yatakları ve refakatçi koltukları değiştirildi.2021'in 4. ayından itibaren anjiyo hizmeti Hakkari'de veriliyor.

2 bini geçen hasta sayısı ile anjiyo hizmeti yapılmakta. Arık vatandaşlarımız bu karlı ve kışlı yollarda vefat etmiyorlar. Hayata bir dokunuştur bu. emeği geçene herkese en kalbi duygularımla teşekkür ederim. Hastanemizde güvenlik kamera sistemi ve lavaboları değişti. Yanık Ünitesi açıldı hastanemizde yanık hastaları artık başka illere sevk edilmiyor. Çoğunluğu burada tedavi edilebiliyor.

Yanık hastalarından erken ve yerinde tedavi işin uzmanları tarafından yapılan tedavi çok önemli.3. Basamak Yeni Doğan Ünitemiz var. Yeni doğan bebeklerde ilk müdahale ve iyi bir merkezde müdahale çok önemli artık yeni doğan sevklerimiz çok azaldı.

Bu mutluluk duyacağımız bir gelişme. Geçtiğimiz ay Sağlık Bakanlığımızın Türkiye geneli ve hastanemize bir kalite denetimi oldu. Başta ilimizdeki diğer hastaneler olmak üzere hastanemiz derece ile kalite denetiminden geçti. Burada emeği geçen herkese teşekkür ederim. bu başarı kişisel bir başarı değildir. En üst kademeden en alt kademedeki 800 personelin başarı bu başarı. Hakkari güzel bir yer, güzel insanların yaşadığı bir yer yer en güzel hizmetin en güzeli olsun istiyoruz” diye konuştu. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 2071 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim