• BIST 9997
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari Geçitli'de kara bayram

Hakkari Geçitli'de kara bayram
Meydana gelen patlamada 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 4 kişinin yaralandığı Hakkari'nin Geçitli köyünde kara bayram ilan edildi. Köy sakinleri mezarlıkta ağıtlar yaktı.

resim1.20101116115336.jpg

HAKKARİ (İHA) - Yaklaşık 2 ay önce Durankaya beldesi ile Geçitli köyü arasındaki karayolunda meydana gelen patlamada, minibüs sürücüsü Aydın Erol ile araçtaki 9 kişi hayatını kaybederken, 4 kişi ise yaralanmıştı. Herkes Kurban Bayramı'nı büyük bir coşku ile kutlarken, Geçitli köyünde ise kara bayram yaşanıyor. Patlamada çocuklarını kaybeden Cahit Erol, eşi Behice Erol, kardeşi Tahir Erol ve beraberindeki kalabalık, sabah saatlerinde Geçitli Köyü Mezarlığı'nda bulunan Aydın Erol (30), Enes Erol (22) ve Abuzeyit İdem'in (40) mezarını ziyaret ederek ağıtlar yaktı.

Yaşıtları gibi bayramı kutlaması gereken bazı çocuklar ise mezarlıkta gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Behice Erol, oğlu Aydın Erol'un mezarı başında ağıtlar yakarak, "Oğlum Ramazan Bayramı'nı görmediğin gibi Kurban Bayramı'nı da aramızda geçirmedin" diye ağıt yaktı. Annenin feryatları mezarlıkta yankılanırken, Geçitli köyü sakinleri de gözyaşlarına hakim olamadı.

Cahit Erol ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, bu 3 bin 500 nüfuslu köyün günahının yetkililerin boynunda olduğunu söyleyerek, "Olayın üzerinden 60 gün geçti ve biz bugün bayramı mezarlıkta geçiriyoruz. Köyde 3 bin 500 nüfus var ancak bayram yoktur. Sadece Geçitli köyü sakinleri olarak bayramı mezarlıkta geçirdik. Yine de sesleniyorum. Daha önce de seslenmiştim ancak boşunadır. Ne kadar bağırsam kimse sesimi duymuyor. 60. güne girdik, hiçbir taraf Allah rızası için bize, 'Faili budur' demedi. Onlar sessiz kaldı, bizler sessiz kalmıyoruz.

Bu 3 bin 500 nüfuslu köyün günahı yetkililerin boynuna olsun. Ben sadece bunu istiyorum, bunu bekliyorum. Yetki eline gelip failleri ispat etmeyenleri suçlu buluyorum. Aradan 50 gün geçti, 9 insanın failleri bulunmadı. Neden her ne olsa 24 saat içinde failler ispat ediliyor ve, 'Şu kişilerdir' deniliyor. Neden bizim olayımız aydınlatılmadı? Bu olayı yapanlara yardım edenler, ekmek verenler kimse ben bunları istiyorum. Bu PKK'dir, bu devlet ajanıdır, ben bunları istemiyorum.

Ben sadece yardım ve yataklık edenlerin ortaya çıkarılmasını istiyorum" şeklinde konuştu. Cahit Erol, daha sonrada mezarlık yakınında bulunan parçalanmış aracı göstererek, "Bu olayı yapanlar hiç mi Allah'tan da mı korkmuyor? İnşallah yapanların sonu da böyle olur" dedi.

Bu haber toplam 5687 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim