• BIST 10218.58
  • Altın 2444.726
  • Dolar 32.1576
  • Euro 34.741
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari il genelinde olup bitenler

Hakkari il genelinde olup bitenler
Hakkari'de bir hafta içersinde meydana gelen ilginç asayiş olayları..

- ŞEMDİNLİ'DE SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

 Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, bir süre önce mayın döşemeye çalışırken meydana gelen patlamada ölen 3 PKK mensubuna ait olduğu değerlendirilen silah ve mühimmatlar ele geçirildi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, 9 Şubat 2012 günü istihbarat ekiplerinin aldığı duyum üzerine Şemdinli-Tekeli köy yolunda arama yapıldığı belirtildi. Açıklamada, "Yola yaklaşık 22 metre mesafede meşe ağaçlarının altında kara gömülü vaziyette, PKK örgütüne ait olduğu ve 11 Eylül 2011 günü yapılan Şemdinli saldırısı sırasında Tekeli karayoluna mayın döşemek isterken mayının infilak etmesi sonucu 3 örgüt mensubunun ölmesi sonrasında bölgede kaldığı değerlendirilen 2 adet Kaleşnikof tüfeği ve bu tüfeğe takılı 1 adet şarjör ile 17 adet dolu 7,62 milimetre fişek, patlamanın meydana geldiği yerin 150 metre doğusunda, meşeliklerin arasında gömülü vaziyette bulunmuştur" denildi

- CEZAEVİNE ZİYARETE GİTTİ, GÖZALTINA ALINDI

Hakkari'nin Yüksekova 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararı ile "kasten yaralama" suçundan aranan bir kişi, ziyaret için gittiği cezaevinde yakalanarak gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Hakkari Kapalı Cezaevi'ne "kasten adam öldürme" suçundan tutuklu bulunan C.Ö. ile haftalık adli kapalı görüş için gelen H.E., hakkında yapılan kimlik sorgusunda Yüksekova 2. Asliye Ceza Mahkemesi kararı ile "kasten yaralama" suçundan arandığı tespit edilerek gözaltına alındı.

- ASKERE RÜŞVET TEKLİF EDEN ŞAHISLAR GÖZALTINA ALINDI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde askeri birlikteki nizamiye bekçisine rüşvet teklif ettiği öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre A.T. ve N.K. isimli şahıslar, 100 koli kaçak sigara geçirmesi karşılığında Yeşilova 3. Hudut Bölük Komutanlığı Nizamiyesi'ndeki nöbetçiye 3 bin TL rüşvet teklif etti. Durumun Şemdinli Cumhuriyet Savcısına bildirilmesi üzerine şahısların gözaltına alındığı belirtildi.

- KENDİSİNİ POLİS TANITARAK DOLANDIRICILIK YAPTI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bir kişi, kendisini polis olarak tanıtan şahsa bin 800 TL'sini kaptırdı. Edinilen bilgiye göre S.P., polis merkezinde verdiği ifadede, kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs tarafından telefonla arandığını, arayan kişinin kendisine ait telefon numarası ve kimlik bilgilerinin şüpheli şahısların eline geçtiğini, bu durumu düzeltebileceğini söylediğini anlattı. Kendisini arayan şahsın yönlendirmesi ile 10 farklı GSM numarasının her birine 180 TL olmak üzere toplamda bin 800 TL parayı PTT Şubesi'nden yatırdığını belirten S.P., kendisini dolandıran şahıstan şikayetçi olduğunu
ifade etti.

Bu haber toplam 5903 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim