• BIST 10049.37
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari mum ışığında

Hakkari mum ışığında
Elektrik kesintileri nedeniyle geceyi karanlıkta geçiren Hakkari’nin il ve ilçelerine öğle saatlerinde yeniden elektrik verildi.

İran ile Van’ın Başkale ilçesi arasındaki bağlantı hattında aşırı tipi ve yağışlardan dolayı 4 direk arası iletkenlerin kopması üzerine Hakkari merkez köy ve mezraları, Yüksekova ve Şemdinli ilçesi ile köy ve mezraları geceyi karanlıkta geçirdi. Meydana gelen arızanın giderilmesiyle birlikte il ve ilçelere öğle saatlerinde yeniden elektrik verildi.

elektrik-kesintisi-1.20110127163058.jpg

Konuyla Hakkarihabertv.com muhabirine telefonla görüştüğü Tedaş Müdür Yardımcısı Cebrail Kılıç, İran Başkale arasındaki bağlantı hattında aşırı tipi ve yağışlardan dolayı 4 direk arası iletkenin kopması sonucu il ve ilçelerin karanlıkta kaldığını belirtti. Kılıç,”Hakkari’nin Yüksekova ve Şemdinlili ilçeleri, köy ve mezralar ile Van’ın Başkale ilçesi arıza nedeniyle geceyi karanlıkta geçirmiştir.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Tatvan ekibi tarafından arıza bugün öğle saatlerinde giderilmiştir. Hakkari’nin bu sıkıntıdan kurtulması için Hakkari-Şırnak arası 154 kilovatlık enerji nakil hattının yapılması halinde bu sorun giderilecektir. TEİAŞ bölge müdürlüğüne bu sıkıntının aşılması için talepte bulunduk. Bu konuda yine valiliğe de resmi yazı ile bildirdik. Hakkari enterkonnekte sistemine (ulusal şebeke) beslenmeyen tek ildir. Bu yüzden Şırnak Hakkari arasındaki hattın biran önce faaliyete geçmesi gerekir. Aksi taktirde bu sıkıntılar sürekli karşımıza çıkacaktır” dedi.

Hakkari Valisi Muammer Türker ise, elektrik arızasının bildiği kaderiyle Başkale tarafındaki trafo merkezinde kaynaklandığını belirterek, sıkıntının öğle saatlerinde giderildiğini belirtti.

HAKKARİ ESNAFI PERİŞAN OLDU

Hakkari’deki esnaflardan Burhan Bor, Ali Tatlı, Halil Kılıç ise ilde meydana gelen elektrik kesintileri yüzünden iş yapamaz hale geldiklerini belirterek, bu kesintilerle Hakkari’nin 50 yıl geriye gittiğini belirttiler. Bu defa TEİAŞ azizliğine uğradıklarını belirten esnaflar ancak her gün Tedaş Müessese Müdürlüğü’nün azizliğini uğradıklarını ve bu yüzden işindi bulundukları işyerlerinin kiralarını bile ödeyemediklerini ifade ettiler.

Esnaflar;”Kesintiler bizleri 50 yıl geriye götürmüştür. Çünkü eskiden çıra, ve fanoslar vardı. Bunlarla evlerimizi aydınlatıyorduk. Dün akşam ise mum, lüks lambaları ve bazıları ise jeneratörlerle evlerini aydınlattılar. Ya iş yerimize ne yapalım. Bu kurum bizi öyle bir duruma getirdi ki artık esnaflık bile yapamaz olduk” şeklinde konuştular.

Bu haber toplam 4953 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim