Hakkari üniversitesi TÜBİTAK 2219 yurt dışı araştırma bursunu kazandı

Hakkari üniversitesi TÜBİTAK 2219 yurt dışı araştırma bursunu kazandı

Kaynak:Hakkarihabertv.com

Hakkari üniversitesi Yüksekova Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Remzi Özkan, TÜBİTAK 2219 - Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında araştırmacı olarak desteklenmeye hak kazandı.

Araştırma çalışmalarını İspanya'nın önde gelen eğitim kurumlarından Barselona Üniversitesi'nde sürdürecek olan öğretim üyemiz, proje kapsamında buğdayın verimli ve dayanıklı çeşitlerini geliştirmek amacıyla ideal bitki tipini (ideotip) belirlemeyi hedeflemektedir.

Bitkiyi genetik düzeyden tarla koşullarına kadar çok yönlü olarak inceleyen proje, bu süreci “bütüncül fenotipleme” yaklaşımıyla yürütmektedir.

Drone görüntüleme, sensör teknolojileri, genetik analizler ve yapay zekâ gibi farklı ölçeklerdeki teknolojilerin entegre edildiği çalışmada, buğdayın tüm özellikleri ayrıntılı biçimde analiz edilmektedir. Bu sayede, iklim değişikliğine uyum sağlayabilen ve yüksek verimli yeni buğday çeşitlerinin geliştirilmesine bilimsel katkı sunulması hedeflenmektedir.

Dr. Öğr. Üyemiz Remzi Özkan’ı bu anlamlı ve değerli projesinden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
buğday ideotip çalışması, Barselona Üniversitesi tarım araştırması, bütüncül fenotipleme projesi, iklim dirençli buğday, Remzi Özkan akademik proje, yapay zekâ ile tarım verimliliği

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.