Hakkari-Van karayolunda iki çığ arasında kalan araçlar kurtarıldı
Yayınlanma:
Kaynak:Hakkarihabertv.com
Hakkari-Van karayolunda etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle zor anlar yaşandı. Çanaklı köyü yakınlarında peş peşe düşen iki çığın arasında kalan, içerisinde ailelerin de bulunduğu 5 araç, Karayolları ekiplerinin çalışmasıyla kurtarıldı.
Yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü bölgede mahsur kalan vatandaşlar, durumu Karayolları ekiplerine bildirerek yardım istedi. Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, güvenlik önlemleri alarak araçları çığ bölgesinden çıkardı.
Yolda kalan Adıyaman ailesi yaşadıkları korku dolu anları şu sözlerle anlattı: “Yoğun kar yağışı ve sis vardı. Çığların sesini duyunca beklemeye geçtik.
Kısa süre içinde aracımızın her iki tarafına da çığ düştü. Karayolları ekiplerine haber verilmesi üzerine kurtarıldık ve şehre ulaştık.
Ancak Hakkari girişindeki Sersola mevkiinde gizli buzlanma var. Sürücülerin çok dikkatli olması gerekiyor, mümkünse hiç yola çıkılmamalı.”
Yetkililer, bölgede çığ ve buzlanma riskinin devam ettiğini belirterek sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. Haber: Esra Özatak
YASAL UYARI:
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
4 Yorum