Hakkari-Van Yolunda Asfalt Mesaisi

Hakkari-Van Yolunda Asfalt Mesaisi

Kaynak:Necmi Ertuş

Hakkari'de 13 Nisan'da meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan Hakkari-Van karayoluna alternatif olarak açılan güzergâhta asfaltlama çalışmalarına başlandı.

Akçalı köyü mevkisinde yaşanan heyelan sonrası kullanılamaz hale gelen karayoluna alternatif olarak Tatlı köyü mevkisinde inşa edilen 2,5 kilometrelik yolda çalışmalar sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı ile Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü tarafından bölgede kurulan panel köprünün ardından, alternatif güzergâhın daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi amacıyla asfaltlama çalışmalarına geçildi.

Ekipler, ulaşımın kesintisiz şekilde sağlanabilmesi için yolda çalışmalarını aralıksız sürdürürken, asfaltlama işlemlerinin tamamlanmasıyla güzergâhın daha modern ve güvenli bir yapıya kavuşması bekleniyor.

Öte yandan, Hakkari Valisi İbrahim Taşyapan da önceki gün bölgede incelemelerde bulunarak yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.