• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Hakkâri'de 23 Nisan Coşkusu

Hakkâri'de 23 Nisan Coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 102.yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Hakkâri'de de coşkuyla kutlanıyor.

Etkinlikler; İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü Çelengi'nin, Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı.

Valilik binası önünde düzenlenen törene; İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, İl Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve okul yöneticileri katıldı.

Törenin ardından, kutlama programı, Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Cumhuriyet İlk/Ortaokulu tarafından icra edildi. Buradaki programa; Vali Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ve protokol üyeleri katıldı.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür: Bugün, yepyeni bir ruh ve imanla, yepyeni bir devletin, temellerinin atıldığı Yunus Emrelerin, Mevlanaların, Hacı Bektaşilerin, Anadolu Erenlerinin bu toprakların mayasına çaldığı,

sevgi felsefesi ile kardeşlik duygularımızın yeşerdiği, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği müstesna bir gündür dedi.

Gür;"Semalarında ezanların okunduğu, ufuklarında al bayrağın dalgalandığı özgür, bağımsız ve güçlü bir ülke olarak, nice 102. yıllara yüz akımızla ve hep birlikte ulaşmak temennisiyle, sevgili çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nı kutluyorum,"dedi.

Cumhuriyet İlk/Ortaokulu'nun öğrencilerince sergilenen; Ülkeler Defilesi, Horon Gösterisi, şiir, Zeybek Gösterisi, Işıklı Def Gösterisi, Seymenler Gösterisi, Modern Dans Gösterisi, izleyenlere seyir zevki yüksek anlar yaşattı.

Koro, Halk Oyunları, Atatürk Çocukları Gösterisi, Feyziye Mektepleri Vakfı Işık İlk/Ortaokulu öğrencileri ile zoom üzerinden bayramlaşma gibi birbirinden keyifli, çoşkulu ve dolu dolu etkinliklerin yer aldığı program, bol bol alkış aldı. Sayın Valinin, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmen ve öğrencileri, tebrik etmesiyle program sona erdi.

Hakkarihabertv.com
2-872.jpg3-679.jpg4-364.jpg1-835.jpg
Bu haber toplam 1124 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim