• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de 3 bin ton kar temizlendi

Hakkari'de 3 bin ton kar temizlendi
Hakkari Belediye Başkanlığı karla mücadele ekipleri tarafından çarşı merkezinde bir hafta içersinde yaklaşık 30 ton kar yığınını kamyonlarla şehir dışına çıkarttı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde 3 şehir merkezinde ise kar kalınlığının 1 metre 10 santimetreyi bulduğu Hakkari’de şehir merkezi adeta kara gömülmüştü. 9 iş makinesi ve 17 personel ile karla mücadele çalışması başlatan belediye karla mücadele ekipleri 12 değişik mahalle yolunu ulaşıma açtıktan sonra çarşı merkezinde karla mücadele çalışması başlattı.

BİR HAFTA İÇİNDE 30 BİN KAR YIĞININI ŞEHİR DIŞINA ÇIKARTTILAR

Cadde ve sokaklardaki kar yığınları ile mücadele eden belediye ekipleri kar yığınlarını üst üste toplayarak kamyonlarla şehir dışına çıkarttı. Çarşı merkezinin değişik noktalarında yapılan bir haftalık çalışma sonucunda yaklaşık 3 bin ton kar yığınının kamyonlarla şehir dışına çıkartıldığı öğrenildi. İlk kar yağışı sınavında tam not alan belediye karla mücadele ekibinin olası kar yağışına yönelikte tüm araçlarını hazır hale getirdiği belirtildi.

Hakkari Belediye Başkanlığı yetkilileri, ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmalar sonucunda tüm mahalle yollarını kısa sürede ulaşıma açtığını çarşı merkezindeki kar dağlarını ise kamyonlarla şehir dışına çıkarttıklarını söylediler. Bir haftalık çalışma sonucunda çarşı merkezinde 30 bin ton kar yığınını şehir dışına çıkarttıklarını ifade eden yetkililer, olası kar yağışına karşıda hazırlıklarını şimdiden yapmaya başladıklarını ifade ettiler.

İLK KAR SINAVINDA TAM NOT ALDILAR....

Hakkari’deki vatandaşlar ise geçen yıllara oranla Hakkari’de ilk defa iki gün içinde 1 metrenin üzerinde kar düştüğünü ifade ederek, karla mücadele çalışmasında belediye karla mücadele ekibinin halktan tam not aldığını söylediler.

Vatandaşlar,”Çarşı merkezi kullanılamaz halde idi araçlar adeta karda kaybolmuştu. Yayalar bile yolda gelip geçemiyordu. Belediye ekipleri kısa sürede tonlarca kar yığınını temizledi. İl özel idaresi karla mücadele ekipleri de belediyeye destek verdi. Kurumların işbirliği yapması da bizi sevindirmiştir.  İlk kar yağışı sınavını başarı ile geçen belediye ekiplerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

 

 

Bu haber toplam 3903 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim