• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari'de 9 ekim'de hayat duracak

Hakkari'de 9 ekim'de hayat duracak
Halk İnisiyatifi” adı altında şehrin değişik noktalarına dağıtılan bildirilerde Hakkari’de 9 Ekim komplosu nedeniyle kimse evinden çıkmayacağı, kepenk ve kontak eylemi gerçekleştirileceği belirtildi.

 Hakkari’de dağıtılan bildirilerde şöyle denildi,"Uluslararası komplonun 15. yılında Komployu gerçekleştiren devletler amaçlarına ulaşmadı. 9 Ekim komplosu Sayın Öcalan şahsında halkların demokratik taleplerine yönelik bir saldırı olduğunu, komplonun bugün AKP hükümeti şahsında yeni yol ve yöntemlerle sürdürüldüğünü, geçen 15 yılda uluslararası komplocu güçlerin Ortadoğu politikaları çökmüş ve bir kaos durumu ortaya çıkmıştır.

Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan ise İmralı’da sadece komployu boşa çıkartan bir önderlik ortaya koymamış, aynı zamanda Ortadoğu’yu kaostan çıkaracak düşünceleri ve demokratik toplumun projesini de insanlığa sunmuştur. Bugün Ortadoğu’da halklar için tek özgür ve demokratik yaşam seçeneği Sayın Öcalan’a aittir.

Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı önder Apo’nun yeni paradigması doğrultusunda özgür ve demokratik yaşam projesini Kürdistan’da pratikleştirerek komployu tersine çevirip Ortadoğu’da özgür yaşam alternatifini yaratmıştır.

Halkımız ve hareketimiz Önder Apo etrafında kenetlenip mücadeleyi yükselterek uluslararası komployu boşa çıkardığı gibi, AKP’nin Kuzen Kürdistan ve Rojava’daki saldırılarını da boşa çıkararak Kürt halkının özgür ve demokratik yaşamını mutlaka gerçekleştirecektir”

HİÇ KİMSE EVDEN ÇIKMAYACAK
Bildirinin devamında,”15 Ekim komplosundaki yer alan tüm devletleri ve onların işbirlikçilerini kınıyor bu vesile ile Önderliğin selamına layık olan kahraman halkımızın bu lanetli kara günde evlerinden çıkmayarak, iş yerlerinin kepenklerini kapatarak, çocuklarını okullara göndermeyerek, çalışanların iş başı yapmayarak ve tüm halkımızın araçlarının kontaklarını kapatarak tepkilerini ortaya koymaları çağrısında bulunuyoruz” denildi.
Hakkarihabertv.com

bildiri-hakkari-1.jpg
 

 

Bu haber toplam 8587 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim