• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari'de açlık grevine destek

Hakkari'de açlık grevine destek
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Örgütü PKK’lı ve PAJK’lı 12 Eylülden beri devam eden ölüm oruçlarına destek vermek için il binasında 10 gün sürecek dönüşümlü açlık grevi başattı.

BDP eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP PM Üyesi M. Sıddık Akış, Hasan Güzel ve Ulaş Koparan, BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, Hakkari Belediye Başkanvekili Bülent Armut, Çukurca İlçe Başkanı Servet Tunç, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, BDP’li yöneticiler ve mahkum yakınlarının başlattığı açlık grevine sivil toplum örgütleri temsilcileri ve çok sayıda vatandaşta destek verdi.

 

Açlık grevinde olan tüm yoldaşlarımızı saygıyla selamlıyoruz, kutsal eylemlerini sahipleniyoruz’ pankartının asıldığı açlık grevinde bir konuşma yapan BDP İl Başkanı Rahmi Kurt, arkadaşlarının yalnız olmadığını ve onların onurlu duruşlarını sahiplendiklerini ve onların yolunda inançla yürüyeceklerini ve bu uğurda gerekirse canlarını verebileceklerini ifade etti. Kurt,” Bilindiği gibi 46 gündür arkadaşlarımız ölüm orucunda. Bizlerde bu taleplere ve açlık grevine destek vermek için on gün dönüşümlü devam edecek açlık grevi başlatıyoruz. Bugün yönetici ve ilimizdeki seçilmişler ve tutsak aileleri olacak. Yarın ve daha sonraki günlerde kentteki değişik mahallelerde greve destek veren vatandaşlarımız bu grevi devam ettirecekler. Bizler arkadaşlarımızın başlattığı mücadeleyi sahipleniyor ve bu uğurda gerekirse canımızı vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

46 GÜNDÜR BEDENLERİNİ ÖLÜME YATIRMIŞLAR

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani’de burada bir konuşma yaparak, bedenini ölüme yatıranların anadil hakkı, savunma hakkın ve en önemlisi Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü istemek için bedeninin ölüme yatıranların talepleri görülmesi gerektiğini belirterek, onların bu onurlu adımını selamlıyoruz dedi.

 

Geylani,” Bugün 46 gündür arkadaşlarımız bedenlerini ölüme yatırmışlar. Talepleri kendi önderliklerinin özgürlüğü için canlarını feda etmeye hazırlar ve feda edeceklerini belirtiyorlar. Ayrıca kendi onurları ve kişileri sayılan ana dillerini konuşmak ve onunla savunma yapma hakkını talep ediyorlar. Talepleri haklı ve Allah yolunda da doğru taleplerdir. Anadil hakkı verilseydi 30 yıldır devam eden savaşında olmayacağını düşünüyorum. Belki kısa bir sere devam eder ve biterdi. Bütün zulümlerin ve zorbalıkların altında anadil yatıyor”

 

HİTLERİN, SADDAM’IN VE KADDAFİ’NİN KANUNLARI VARDI

Hitlerin, Saddam’ın Kaddafi’nin de kanunları olduğunu belirten Geylani,”Ama onların hukuku yoktu. Türkiye de hukuk olsaydı yaklaşık bir buçuk yıldır, Sayın Öcalan büyük bir tecridin altında olmayacaktı. Bugün bedenlerini ölüme yatıranların en büyük talebi Sayın Öcalan’ın özgürlüğüdür. Sayın Öcalan’ın özgür olması Kürt dilinin de özgürlüğü demektir. O zaman Türkiye de hukukun olduğuna inanırız. 30 yıldır tank topla bitireceğiz dediler ama aksine Kürtler daha da çoğaldı. Sayın Öcalan’ın çizdiği yol haritası sadece Türkiye’nin değil Ortadoğu halklarının yolunu açacaktır.

 

Yemin ediyorum ki onlar Kürtlerin bütün isteklerini yerine getirecekler. Ama bizler istiyoruz ki bugün olsun ki başka canlar gitmesin. Geç kalınmasın. Bugün bedenlerini bizim yarınlarımız için ölüme yatıran tutsakları ve onların onurlu ailelerini tebrik ediyoruz. Bakın sadece Hakkari’de Tayyip Temel, Hasan Kaça, Aydın Akış, Sami Geylani, Hüseyin Duman, Davut Polat, Cumher Karuman, Mazlum Kaplan ve Faruk Beyter açlık grevindeler. Bunalar gibi yüzlerce arkadaşımız bu uğurda bedenini ölüme yatırmış. Seslerinin duyulması için Cumhurbaşkanı, Başbakan ya da Adalet bakanı çıkıp biz sizin taleplerinizi yerine yetireceğiz ama bizlere bir hafta on gün verin desinler o zaman ölümlerin önüne geçilir” dedi. Hakkarihabertv.com

 

bdp-hakkari-aclik-grevi-1.jpg

 

bdp-hakkari-aclik-grevi-2.jpg

 

bdp-hakkari-aclik-grevi-3.jpg

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 5358 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim