• BIST 10045.74
  • Altın 2412.135
  • Dolar 32.2988
  • Euro 34.6561
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkari'de asfalt çalışmaları başladı

Hakkari'de asfalt çalışmaları başladı
Hakkari Belediye Başkanlığı ekipleri alt yapı çalışmalarını tamamladığı mahalle yollarını asfaltlamak için çalışma başlattı.

Yıllardır Özellikle Kanalizasyon hizmetlerinin gitmediği Berçelan mahallesinin en üst kısmına kadar  Yeni kanalizasyon Şebekesi döşeyen, içmesuyu şebekelerini yenileyen belediye ekipleri yaptıkları yol genişletme çalışmalarının ardından yolların asfaltlanması için çalışmalara başladı.

Yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Hakkari  Belediye Başkanı Dr Fadıl Bedirhanoğlu, bu mahallemizde öncelikli olarak alt yapı sorunları bulunduğunu söyledi. Bedirhanoğlu;”Eski bir mahallemiz olmasına rağmen bu mahallemizde Kanalizasyon şebekesinin olmadığı yerler vardı.

Arkadaşlarımız öncelikle eksik olan Kanalizasyon şebekelerini ve İçme suyu şebekelerini döşeyerek alt yapı sorununu giderdiler. Şimdi ise bu mahallemizde yol asfaltlama çalışması başlattık. Bu yıl 15 kilometrelik bir asfalt ihalesi yaptık. Asfalt çalışmalarımız şu anda başlamış bulunmakta. İlk etapta zemin asfaltlamaya hazır hele getiriliyor.

İnşallah bir ay içerisinde bu çalışmamızı bitirip halkımızın hizmetine sunacağız. Hakkari genelinde yapacağımız 15 kilometrelik yol asfaltlama çalışmamız bittikten sonra Hakkari’de hemen hemen girilemeyen bir yer kalmayacaktır. Belki birkaç ara sokak kalabilir onlarda gelecek dönemde ya parke taşı yada asfaltlanarak onlarda tamamlanacaktır. Bu çalışmamız ile birlikte artık bütün mahallelerimiz hizmet gören bir hal  alacaktır.

Göreve geldiğimiz 2009 yılından 2012 yılı sonuna kadar  136.000 m²  parke taşı döşeme çalışması yaptık. Bu yıl içerinde buna ilaveten yaklaşık 30.000 metre’ ye yakın yine parke döşeme çalışması yaptık ve bu çalışmalarımız halen devam etmektedir. Bunun yanında yine yol genişletme, yol kenarlarına taş duvar örme çalışmalarımız yapılmaktadır. Yaptığımız bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte tüm mahalle yollarımız toz ve çamurdan kurtulmuş olacaktır ”  şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden  Ramazan Karagöz ise yaklaşık 36 yıldır bu mahallede ikamet ettiklerini belirterek bu güne kadar ne yazık ki bugüne kadar mahallelerine herhangi bir hizmet yapılamadığını belirtti.

Karagöz,” Bizim mahalleye her hangi bir hizmet yapılmadı. Fakat bizim şimdiki belediye başkanımız geçen yıl mahalle yolumuzun büyük bir kısmını parke taşları ile döşedi. Bu yıl ise eksik olan Kanalizasyon şebekeleri döşediler. Yine içme suyu şebeklerindeki arızalar giderildi ve şimdide asfaltlama çalışmaları başlatılmış durumda.  Ailem ve Mahalle sakinleri adına belediye başkanımıza mahallemizde yaptığı hizmetlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyorum” dedi. Haber: Feyzullah Taş (İHA)

yol-1.20130828125521.jpg

yol-2.20130828125534.jpg

yol-3.jpg

yol-4.jpg

Bu haber toplam 3949 defa okunmuştur
  • Yorumlar 16
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim