• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari’de bayramlaşma töreni

Hakkari’de bayramlaşma töreni
Hakkari Valisi Muammer Türker, Hakkari'de bundan önceki bayramların ideolojiye ve siyasete kurban edildiğini söyledi.

Haber: Yılmaz Kazandıoğlu

Kurban Bayramı nedeniyle sabah saatlerinde öğretmenevinin bahçesinde bir bayramlaşma programı düzenlendi. Vali Türker, burada daire amirleri ile bayramlaştı. Törene katılan Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu da Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Levent Köse, askeri yetkililer ve polislerin ellerini sıkarak bayramlarını kutladı.


Vali ve beraberindekiler, daha sonra Hakkari Devlet Hastanesi'ne geçti. Vali Türker, burada ziyaret ettiği değişik servislerdeki hastalarla yakından ilgilenerek onların bayramlarını kutladı. Vali Türker, yeni doğan bir çocuğun annesine çeyrek altın verirken, bazı çocuklara da çeşitli hediyeler dağıttı.


Daha sonra polisevine geçen Vali Muammer Türker, burada bulunan güvenlik güçleri ile bayramlaştı. Burada da bir konuşma yapan Türker, Hakkari'de bundan önceki bayramların ideolojiye ve siyasete kurban edildiğini söyledi. Kentteki insanların son birkaç bayramı yaşayamadığını belirten Vali Türker, "Dini bayramlar insanların birbirine yakınlaştığı günlerdir. Kendi ellerini, kollarını kesen kasaplar oluyor. Elindeki tosunu kaçırıp basına malzeme olan insanlarımız da oluyor. Bunlar tabii işin güzellikleri.


Bir de olmaması gereken bir şey var. Bayramda siyaset olmaz, bayramda ideoloji olmaz. Bundan önceki bayramlar maalesef o manevi iklimin ötesinde ideolojiye ve siyasete kurban edildi Hakkari'de. Sadece kamu görevlileri açısından söylemiyorum. Ama buradaki insanlar son birkaç bayramı yaşayamadı. Bugün bu bayram, bayram gibi kutlanıyor Hakkari'de. Seçtiğimiz günlerde hafta sonu dahil çarşıda dolaşmaya çıktım. İnsanlarla sohbet ettim. Herkes huzuru teneffüs ediyor.

 

Çok güzel bir şeydir. Yani bayram dendiği zaman bayram gibi olmalı. İnsanlar çocukları ile bütün olarak bayramı bayram gibi yaşamalı. Bayramda ne yapılması gerekiyorsa onu yapmalı. Temennimiz bunun devam etmesi. İnşallah ortam böyle olduğu müddetçe insanımız huzurun farkına varacak, unuttuğu bazı şeylerin farkına varacak. İnşallah bayram bayram gibi kutlanacak" şeklinde konuştu.


Vali Türker ve beraberindekiler, daha sonra İl Jandarma Komutanlığı ve cezaevine geçerek tutukluların bayramını kutladı. Törene katılan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, yolunu kesen çocuklarla bayramlaşarak kendilerine şeker verdi. Bazı polisler ise polisevi önünde bekleyen çocuklara bayram harçlığı verdi.


Düzenlenen programa; Hakkari Valisi Muammer Türker, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse, Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.

 

 

Bu haber toplam 3725 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim