Hakkari’de dondurucu soğuk: Araç camları ve kayalar buz tuttu

Hakkari’de dondurucu soğuk: Araç camları ve kayalar buz tuttu

Kaynak:Hakkarihabertv.com

Kar yağışının ardından dondurucu soğukların etkisini artırdığı Hakkari’de, araçların camları buzla kaplanırken, kayalarda oluşan buz kütleleri dikkat çekti. Soğuk havanın etkisiyle kent genelinde hayat olumsuz etkilendi.

Gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte yollar adeta buz pistine döndü. Hakkari Belediyesi ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için geceli gündüzlü tuzlama çalışmalarını sürdürürken, park halindeki araçların camları ise tamamen buz tuttu.

Öte yandan Dağgöl Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki Mir Kalesi’nin kayalıkları da buzla kaplandı. Kayalardan sarkan buz kütlelerinin bazı bölgelerde 1,5 metreyi bulduğu görüldü. Oluşan buz sarkıtları hem görsel bir manzara oluşturdu hem de olası tehlikelere karşı vatandaşları tedirgin etti.

Yetkililer, özellikle sabah ve gece saatlerinde sürücülerin buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Haber: Hekim Çiftçikayalari-buz-tuttu-2kayalari-buz-tuttu

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.