• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de ev baskınları 2 gözaltı

Hakkari'de ev baskınları 2 gözaltı
Hakkari’de düzenlenen eş zamanlı ev baskınlarında toplumsal olaylara karıştığı iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Özel Harekat Timleri tarafından Keklikpınar ve Medrese Mahallesine eş zamanlı bir operasyon düzenlendi.

 

Operasyonlarda Keklikpınar Mahallesinde E.S., Medrese Mahallesi’nde ise M.E., isimli toplumsal olaylara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındılar. Kar maskeli özel harekat timlerinin ayakkabı ile evlerine girdiklerini ifade ederek kafalarına silah dayatıldığı iddiasında bulundular.

 

Sönmez ailesi ise, 17 yaşlarındaki çocukları E.S.’nin sürüklenerek evden çıkartıldığı sırada sağır ve dilsiz olan oğulları Lokman Sönmez’in bu şiddeti görünce kardeşinin yanına gitmeye çalıştığı sırada 6-7 kişilik kar maskeli özel harekat timlerini kendisini yere yatarak tartakladığını belirttiler. Sırtındaki darp izlerini gösteren sağır ve dilsiz Lokman Sönmez, halen olayın şoku içersinde olduğunu belirtti.

 

Sönmez ailesi,”04:00 sıralarında sabah namazına kalkmıştık. Biranda kar maskeli özel harekat timleri eve daldı. E.S., nerede diye sordular ve hemen ayakkabıları içeri daldılar. Çocuğu yatakta kaldırıp kelepçelediler. Neler oluyor sorduğumuzda ise kafamıza silah dayatıp konuşmayın yoksa vururuz dediler. E.S., kelepçeleyip sürükleyerek dışarı çıkarttıkları sırada sağır ve dilsiz olan Lokman Sönmez, kardeşine şiddet uygulandığını görünce bağırıp yanına gitmek istedi.

 

Ancak kar maskeli 6-7 kişi üzerine çuvallanarak onu tartaklamaya başladılar. Engellidir vurmayın dedik, konuşursanız sizi vururuz diye silah uzattılar. Lokman’ın sırt kısmında halen darp izleri mevcuttur. Polisler daha sonra tekrar eve girerek evin altını üstüne getirip her tarafı aradılar. Ancak bir şey bulmadan gittiler. İlin yetkililerine sesleniyoruz evlerimize ayakkabı ile girip çocuklarımızın kafasına silah dayıyorlar. Artık çocuklarımız korkudan uyuyamıyor. Bakın baskın yapıldığı saatte evde 4 engelli çocuk vardı. Halen bunun etkisinde kalarak tir tir titriyorlar. Bazıları ise kardeşimizi maskeliler aldı ona ne yaptılar diye soruyorlar. Arama böyle mi yapılır. Bunlar ne yapmak istiyorlar şeklinde dert yandılar.

ev-baskinlari-1.jpg

ev-baskinlari-2.jpg

ev-baskinlari-3.jpg

Bu haber toplam 8657 defa okunmuştur
  • Yorumlar 23
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim