• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 26 °C

Hakkari'de Hac hazırlık kursları düzenlendi

Hakkari'de Hac hazırlık kursları düzenlendi
2022 yılı Diyanet İşleri Başkanlığı ve Seyahat Acenteleri hac organizasyonları ile hacca gitmek üzere kesin kayıt yaptıran vatandaşlara yönelik “Hac Hazırlık Kursları” düzenlendi.
 
Hakkari İl Müftülüğü tarafından merkez Hacı Sait Camii Toplantı Salonunda Hakkari ili Merkez ve Çukurca ilçesinde kayıt yaptıran vatandaşlar katıldı.
 
İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Allah'ın bize sunduğu bu fırsatı güzel değerlendirmeliyiz dedi.
 
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açılışında konuşan Müftü Fakirullahoğlu; “Covid 19 salgını nedeniyle iki yıldır ara verilen hac ibadetinin yeniden başlayacak olmasının heyecanını yaşıyoruz. Bu fırsatı bizlere yeniden bahşeden Yüce Allah’a şükürler olsun.” dedi.
 
 “Hac mali ve bedeni durumu müsait her Müslümana farz olan meşakkatli bir ibadettir.  Milyonlarca insanın hasretle beklediği bu mukaddes yolculuğa hak kazanan az sayıda kişiden biri olmanın mutluluğunu yaşamalıyız. Yüce Allah’ın bize sunduğu bu fırsatı güzel değerlendirmeliyiz. Günlerimizi alış-veriş yaparak değil, mümkün olduğunca ibadetle geçirmeliyiz.
 
Kalacağımız otellerde, servis ve diğer toplu yaşam yerlerinde insanları rahatsız edecek tutum ve davranışlardan uzak durmalıyız. Hac öncesi ve sonrası yaşantımızda bir takım değişiklikler olması gerektiğini unutmamalıyız. Eskisinden daha çok hayır-hasenata yönelerek insanların kalbini kazanmaya çalışmalıyız. Rabbimizin hoşnut olduğu amelleri yapıp, yasaklarından uzak durmalıyız" şeklide konuştu.
 
  Ayrıca, Şemdinli ve Yüksekova Müftülüklerince düzenlenen kurslara Diyanet İşleri Başkanlığı ve Seyahat Acenteleri hac organizasyonlarına kayıt yaptıran hacı adaylarının tamamı ile hacda görevlendirilen personeller katıldı. 8 ders ve 15 saat süreli Hac Hazırlık Kursları İl ve İlçe Müftüleri nezaretinde gerekli şartları haiz personeller tarafından verildi. Hakkarihabertv.com
10.jpeg7-004.jpeg4-026.jpeg
 
Bu haber toplam 788 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim