• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari'de ilköğretim Haftası coşkuyla kutlandı

Hakkari'de ilköğretim Haftası coşkuyla kutlandı
Hakkari'de ilköğretim Haftası büyük bir coştu ile kutlandı.

 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı, önceki gün  İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerinin katılımıyla İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür'ün, valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlamıştı.

İlköğretim Haftası Kutlama Programı ise bugün, Hakkari Valisi İdris Akbıyık'ın katılımıyla Şehit Selahattin İlk/Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. İlköğretim Haftası Kutlama Töreni'ne; Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Talha Battal, Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Ak Parti İl Başkanı A. Mutalip Özbek, MHP İl Başkanı Fatih Özbek,  öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, öğrencilerin şiirleri ile devam etti. Öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Ekibi'nin sergilediği halk oyunları gösterisi büyük bir ilgi ile izlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, geleceğe doğru bu yürüyüşümüzde, eğitimi en öncelikli meseleleri olarak gören Sayın Valimizin himayelerinde, tüm okullarımızda gerekli güvenlik önlemleri alınmıştır dedi.

Gür," Yaz dönemi boyunca okullarımızın tadilat ve onarımı yapılmış, taşımalı eğitimin bütün iş ve işlemleri tamamlanmıştır. İl merkezi ve dört ilçemizde, 1.130.000 adet kaynak kitap ve ders kitapları, devletimizin imkânları sayesinde, eksiksiz bir şekilde öğrencilerimizle buluşturulmuştur.

Hakkâri Eğitim Ailesi olarak Sayın Valimizin liderliğinde, ekip ruhu ve ortak akılla hareket ederek, her yıl bir önceki yılın üstüne, yeni başarılar ekleyerek 2022-2023 eğitim-öğretim yılında da güzel başarı öyküleri yazacağımıza olan inancımızı ve heyecanımızı diri tutuyoruz," dedi.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık ise 2022-2023 eğitim öğretim yılı ve ilköğretim haftasının açılış programı vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan duymuş olduğum mutluluğu ve memnuniyeti ifade ediyorum dedi.

Akbıyık," Devletimizin tüm imkanlarını, eğitim için seferber ediyoruz. Artık kitap ve kütüphane dostu bir Hakkâri var. İlimizde, Valiliğimiz, Belediye, kurum-kuruluşlar, STK ve tüm halkımızın eğitime sundukları katkılarla Hakkâri eğitimde kendi hikayesini yazmaya başladı.

Bir Kitap Bir İnsan ve diğer yerelde başlattığımız birçok projeler sayesinde, çocuklarımız ve gençlerimiz akademik yönden birçok başarıya imza atıyorlar. Ortak akılla sağlanan bu akademik başarı ile birlikte, öğrencilerimiz, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da önemli başarılara imza atıyorlar.

Sürekli vurguladığımız gibi, eğitim yatırımları doğrudan geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için en önemli yatırımdır. Bu kapsamda, toplam 96 derslik olan 4 yeni okulumuzun hizmete açılmasının; 92 okulumuzun da bakım ve onarım çalışmaları sonucunda, yenilenen yüzleriyle eğitim ve öğretim yılına merhaba dediler, bunun da mutluluğunu yaşıyoruz.2022-2023 eğitim öğretim yılımız ilimize ve tüm eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olsun,” şeklinde konuştu.

Vali Akbıyık ve Müdür Gür protokolle birlikte, programda görev alanların ve alandaki öğrenci ve öğretmenlerin, İlköğretim Haftasını kutladılar. Hakkarihabertv.com

03-040.JPG01-049.JPG05-016.JPG07-007.JPG


 

Bu haber toplam 790 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim