• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari'de Öğretmenin Rolü Çalıştayı

Hakkari'de Öğretmenin Rolü Çalıştayı
Hakkari üniversitesinde Gelecek Seçimlerinde Öğretmenin Rolü Çalıştayı düzenlendi.

Hakkari üniversitesi yürütücülüğünde gerçekleştirilen, Gelecek Seçimlerine Destek Projesi kapsamında “Gelecek Seçimlerinde Öğretmenin Rolü Çalıştayı” gerçekleştirildi.  

Üniversitenin Rektörlük Konferans Salonunda düzenlenen Çalıştaya Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Genel Sekreterimiz Senar Hatim, akademik - idari personelimiz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden öğretmenler katıldı.

Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ekrem Yaşar Akçay, biz yaklaşık bir buçuk yıl önce Avrupa Birliği’ne bir proje kabul ettirdik dedi. Akçay;"Bu projemiz 239 proje içerisinde seçilen 30 proje arasında yer aldı.  Bu projemiz seçilen 30 proje içerisindedir. Biz bu proje kapsamında birçok toplantı yaptık. Bugünkü Çalıştayımızın amacı da bir eğitim modülü oluşturmaktır. Çalıştayımıza katılan herkese çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

cf065b4c-c9c7-4371-8e55-a4a4fe3ce253.jpg

Rektör Pakiş ise İlim öğretebilmek için sürekli ilim öğrenmek gerekiyor. Yani öğrenmeden, sürekli kendimizi beslemeden öğretmek olmaz. Eğitim-öğretim kurumlarında çalışmak hem çok zevkli hem çok güzeldir. İnsanlara bir şey öğretmenin insana verdiği mutluluk ve heyecan tarif edilemeyeceğini söyledi.

Pakiş," Hepimiz öğretmeniz bazen sınıflarda çocuklara bir şey öğrettiğimizde ve öğrenciye verdiğimiz ürünün karşılığını da öğrencide gördüğümüzde kanatlarımız olsa herhalde uçarız.  Eğitimin kendisi, öğretmenin, öğrenmenin kendisi çok çok dinamik bir şeydir. Sürekli değişen, dönüşen gelişen bir süreçtir. Eğer bu değişim ve dönüşüme ayak uydurabilirsek ve sürekli kendimizi ilmi anlamında besleyebilirsek öğretmenlik çok zevkli bir meslektir.

universite-002.jpguniversite-002.jpg

Öğrencilerin ihtiyaçlarının neler olduğu üzerinde yaşadığımız bu gezegenin ve bu gezegende yaşayan dünya milletlerinin nereye doğru gittiği, nereye doğru evirildiğini tespit edebilmek çok önemli şeylerdir.  Bu varlık âlemindeki devinim, dönüşüm ve gelişim o kadar hızlı olmaya başladı ki bunu takip etmek için dahi çok ciddi bir çabanın içerisinde olmak gerekir.

9cf590ca-928e-47a7-acae-6c0011259e59.jpg

Hepimizin varlık sebebi öğrencilerdir. Öğrenciler varsa biz varız.  Dolayısıyla öğrenciler bizim her şeyimizdir. Onun için öğrenciler bizim için çok çok değerlidir. Bizim de öğrenciler için değerli olabilmemiz gerekir. Bu noktada kendimizi geliştirmekle öğrencilere rehberlik etmekle, öğrencilerimizi yönlendirmekle onlara sahip çıkmak gerekir. Yeter ki biz çocuklarımıza yürüyebilecekleri bir yol gösterebilelim.

Onun için bu tür toplantılar çok önemlidir. Bu Çalıştayın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Proje Koordinatörü Ali Can Gözcü tarafından proje kapsamında gerçekleştirilen araştırma verilerinin paylaşımı ve proje durumu hakkında bilgiler verildi.

Çalıştayın ikinci oturumunda ise araştırma, verilerinin geçerlilik ve güvenilirlik tespiti için oluşturulan çalışma gruplarında tartışıldı.

Ardından öğretmenlere yönelik olarak hazırlanacak eğitim modülü öncesi ihtiyaç tespiti gerçekleştirme ile 5 ülkeden elde edilen bulgular ve gerçekleştirilen eğitim modülü çalışmaları, veri doğrulama ve veri analizi için fikir tepsisi, sorun ağacı gibi çeşitli konular ele alındı. Hakkarihabertv.com


  

Bu haber toplam 1116 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim