• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari'de, okul sıraları yenileniyor

Hakkari'de, okul sıraları yenileniyor
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık'ın himayelerinde başlatılan eğitim seferberliği, her alanda artarak devam ediyor.

Hakkari Eğitim Camiası, geçen eğitim sezonunda, öğrencilerin aldıkları başarılı sonuçların gururunu yaşarken, diğer yandan toplam 112 derslik olan 5 yeni okulun hizmete açılmasının; 92 okulun da bakım ve onarım çalışmaları sonucunda, yenilenen yüzleriyle eğitim ve öğretim yılına merhaba demenin heyecanı ve sevincini yaşıyor.

Yine, bu eğitim seferberliği kapsamında, Hakkari'de, yıpranmış tüm okul sıralarının yenilenmesine yönelik bir çalışma başlatıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Halk Eğitim Merkezi'nin bünyesindeki usta öğreticilerce gerçekleştirilen çalışmalarda, eskimiş okul sıraları 3 aşamadan geçiriliyor.

Zımparalanma işleminin ardından dolgu işlemi yapılan sıralar, son olarak cilalanıyor. Yenilenen sıralar, böylece öğrencilerin kullanımına hazır hale getiriliyor.

okul-masa-onarimi-1.jpg

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Sayın Valimiz İdris Akbıyık'ın liderliğinde, Valiliğimizin  eğitime sundukları geniş imkanlarla çocuklarımızın sağlıklı şartlarda eğitim ve öğretim görebilmeleri için her türlü çalışma yapılıyor dedi.
  Müdür Gür, "Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki boyacılık ve marangozluk bölümündeki usta öğreticilerimiz tarafından, ihtiyaç duyulan tüm okullarımızın sıra ve masaları; zımparalanma, temizlenme ve verniklenme işlemleriyle iyileştiriliyor.

Okul sıralarımızı yenileyerek hem öğrencilerimizin rahatlığını sağlıyoruz, hem de tasarruf etmiş oluyoruz. Öğrenci sıraları, okul bahçelerine taşınarak burada tek tek zımpara edildikten sonra macunlanıyor, ardından dolgu verniği atılıyor ve en nihayetinde selülozik boya ile yenileniyor. Benzer işlem sıraların kaynak yapılan demir aksamları için de uygulanıyor.

okul-masa-onarimi-2.jpg

Halk Eğitim Merkezlerimiz ve meslek liselerimizin mevcut olan güçlü teknik altyapıları ve kapasiteleriyle dönem içinde, ihtiyaç duyulduğu takdirde benzer desteği il geneli tüm okullarımız için de vereceğiz.

Okul sıraları mili servettir. Halk Eğitim Merkezlerimizin yanı sıra, meslek liselerimiz de kırık masa sandalyeleri onarıyorlar. Okullarda kullanım dışında kalan masa ve sıralar toplanıp meslek liselerimizin atölyelerinde geri dönüşüm işlemine tabi tutularak ahşap yüzeyleri zımparalanıyor.

Kullanılabilir durumda olan ahşap tabakalar zımparalandıktan sonra yenilenen demir aksama monte edilip vernik atılarak yeni görünümlü masa ve sıra haline dönüştürülüyor. Neredeyse kullanılmaz haldeki çoğu öğrenci sıraları onarıldı, eksiklikleri giderildi, verniklendi ve yeniden kullanılmaya başlandı.

Onarılan sıralar, yeni sıralardan hiç bir farkı yok. Evlatlarımız da sağlıklı ortamlarda, kendilerine sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirip, derslerine çalışacak. Bu çalışmalarda emeği geçenlere ve Halk Eğitim Merkezi Ailesine teşekkür ederim" şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 1378 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim