• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari'de Özdel protestosu 1 yaralı,,,

Hakkari'de Özdel protestosu 1 yaralı,,,
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari İl Başkanlığı tarafından Yüksekova ilçesindeki olaylar nedeniyle yapılan yürüyüşün ardından olaylar çıktı.

DBP, Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda Rojhat Özdel’in hayatını kaybetmesini protesto etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Kalabalık, parti binası önünden yürüyerek belediye binası önüne kadar geldi.

Yürüyüşe HDP Hakkari Milletvekili Adi Zozani, Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu,  Nurullah Çiftçi, DBP Eş Başkanı Musa Çiftçi, HDP Eş Başkanı Rahmi Temel, İHD, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

video-galeri.20110227163236.gif

Burada konuşan HDP Eş Başkanı Rahmi Temel, kamu düzeni adı altında sivillerin vurulduğu, Yüksekova’da geçtiğimiz yıl Reşit İşbilir, Veysel İşbilir ve Bemal Tokçu’yu anmak ve öldürülmelerini protesto etmek için bir araya gelen halkla müdahalede bulunan güvenlik güçlerinin hedef gözeterek ateş açarak ve 18 yaşındaki Rojhat Özdel adlı kardeşimiz hayatını kaybetmiştir dedi.

"KÜRTLERE YÖNELİK SALDIRILAR SÜRÜYOR"

Temel,”Valilik ise sorumluları tespit etme yerine, suçluluk psikolojisiyle olayı örtbas etmenin telaşı içerisine girmiş, polise ateş açıldığını ileri sürerek olayın seyrini saptırmaya çalışmıştır.Güvenlik güçleri bir süreden bu yana Yüksekova’da halkı tahrik eden, çatışma ortamı yaratmaya dönük girişimlerde bulunuyor. Esnaflar, avukatlar, işçiler ve gençler sık sık özel timin, polislerin baskısıyla karşı karşıya kalıyor. İlçede terör estiren güvenlik güçleri bu cesareti hükümetin politikalarından alıyor.

Rojhat Özdel’in vurulması, hükümetin ‘kamu düzeni’ adı altında otoriter tedbirlere yönelmesinin ve polise geniş yetki alanı oluşturulmasının bir sonucudur AKP hükümetini özelde Hakkari’ye genelde Kürt halkına yönelik özgün ve özel politikalarla güvenlik eksenli yasalar çıkarma yerine halkımızın yaşam hakkını anayasal yaşam hakkını yasal güvenceye kavuşturmalı sayın Öcalan’ın başlatmış olduğu demokratik çözüm sürecine doğru temelde kendini katmaya davet ediyoruz”

“YAŞANANLARDAN DOLAYI ÜZGÜN VE KAYGILIYIZ”

“Yaşananlardan dolayı üzgün ve kaygılıyız. Çünkü Türkiye’de yeniden çatışmaların yaşanacağı, canlarımızın yitireceği, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz . Kaygılıyız çünkü bu gelişmelerin Ortadoğu’nun bugünkü durumunda Türkiye’yi son derece tehlikeli bir ortama doğru sürükleyeceğini biliyoruz.

Bu toprakların en kadim meselelerinden birini çözmek için daha fazla beklenmemelidir. Kalıcı bir barış için herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya, herkesin yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz"

"SİVİLLER HEDEF ALINIYOR"

İnanıyoruz ki doğru ve gerekli adımlar atıldığında, kalıcı barışın sağlanması çok yakın bir gelecekte mümkün olabilir. Hükümetin, güvenlik güçlerini yaptığı provokasyonlara karşı gerekli tedbirlere alması için uyarıyoruz. Sivilleri hedef alan bu tür girişimleri halkın duygularında nasıl bir kırılma yaratacığı ve bunun sonuçlarının ne olacağını hükümetin iyi hesap etmesi gerekir. Ve içişleri Bakanı’nı göreve çağırıyoruz.

Olayı kapatma çabası içerisine giren Hakkari Valisi ve Emniyet müdürü başta olmak üzere, olayın sorumluları derhal görevden alınmalı, failler biran önce yargıya teslim edilmelidir. Bu konunun takipçisi olacağız. Gerçekleşen bu saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Rojhat Özdel’e rahmet, ailesine ve yakınlarına ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.

Basın açıklaması sonrası dağılması sırasında bazı gruplar Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Atatürk Anıtı önünde bekleyen zırhlı araçları taşlaması üzerine polis müdahale etti. Olayları görüntülemeye çalışan DİHA muhabiri Beritan Yılmaz polis tarafından gözaltına alınırken, atılan taşlar sonucu DHA muhabiri Behçet Dalmaz da kafasından yaralandı.

Kanlar içersinde kalan muhabir, meslektaşları tarafından olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olaylar şehrin değişik mahallelerinde devam ediyor. (Haber: Feyzullah Taş-Görüntü-Çetin Alpsar (İHA)

normall-1.20141208142033.jpg

normal-2.20141208142049.jpg

normal-3.20141208142100.jpg

normal-4.20141208142113.jpg

normal-5.20141208142123.jpg

normal-6.20141208142146.jpg

Bu haber toplam 8561 defa okunmuştur
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim