• BIST 9548.09
  • Altın 2491.609
  • Dolar 32.5067
  • Euro 34.5514
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkâri'de Özel Hijyen eğitimi düzenlendi

Hakkâri'de Özel Hijyen eğitimi düzenlendi
Hakkari'de ‘Özel Hijyen Şartları ve Gıda Güvenilirliği, İnsan Sağlığının Korunması" konulu eğitim düzenlendi.

 

Hakkâri’de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koordinesinde, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ile İl Tarım ve Orman Müdürü Cemal Özkan'ın da katılımlarıyla, İl Milli Eğitim, İl Sağlık ve İl Tarım-Orman Müdürlükleri işbirliği ile gıda işletmelerinde çalışanlara yönelik; ‘Özel Hijyen Şartları ve Gıda Güvenilirliği, İnsan Sağlığının Korunması" konulu eğitim düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda verilen bu eğitimde konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Cemal Özkan, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okulların bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin ile özel yemek firmaları, lokantalar gibi gıda işletmelerinde çalışanlara yönelik  çalışanlarımızı bilinçlendirmeye yönelik düzenlediğimiz bu eğitimin faydalı olmasını umarak, eğitimi koordine eden ve ev sahipliği yapan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ise konuşmasında:"İlimizde, Sayın Valimiz İdris Akbıyık'ın himayelerinde, kurumlararası koordinasyonla eğitimde ve birçok alanda vatandaşımıza dokunan güzel uygulamaları hemşehrilerimizin hizmetine sunmaya devam ediyoruz.

Yemek sektöründe çalışanlar için düzenlediğimiz bu eğitim de bunlardan biridir. Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sağlık,Tarım ve Orman Bakanlıkları işbirliğinde yayımlanan genelge doğrultusunda; öğrenci, kursiyer ve çalışanlar için yeterli ve dengeli beslenmenin teşvik edilmesi,

doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılması, güvenilir gıdaya erişim sağlanarak olabilecek gıda zehirlenmeleri ve bulaşıcı hastalıklar ile yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıkların (obezite, diyabet, kalp damar hastalıkları vb.) önlenmesini amaçlıyoruz.

Okul çağı çocuklarımızın yeterli, sağlıklı ve dengeli beslenme imkânına kavuşturulması, ülkemizin ve ilimizin geleceği açısından, stratejik bir öneme sahiptir,"diyerek eğitimcilere ve katılımcılara teşekkür etti.

 İl Millî Eğitim Şube Müdürü Oktay Kızılkaya,İl Tarım ve Orman Şube Müdürü Cengiz Orakçı'nın da katılım gösterdiği eğitimde; İl MEM İş Güvenliği Uzmanı Selda Koruçi,

İl Tarım Müdürlüğü'nden Şube Müdürü Sibel Ölmez ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden Diyetisyen Celal Bağcı tarafından, hammaddenin kabulünden sunulmasına kadar geçen aşamalarda uyulması gereken kurallar, personel ve işletme hijyeni, gıda maddelerinin depolanması, hazırlanması ve işlenmesi,gıdanın bozulma sebepleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler ile okul gıdası konularında uzmanlar tarafından, sunum eşliğinde, kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı. Hakkarihabertv.com

hijen-egitimi.jpghijen-egitimi.jpg

Bu haber toplam 932 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim