• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

HAKKARİ'DE SAĞLIK SKANDALI

HAKKARİ'DE SAĞLIK SKANDALI
Hakkari'de meydana gelen trafik kazasında yaralanan ve Van iline sevk edilen 1 vatandaş 5 saat boyunca ambulans beklediği belirtildi.

 Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde şehirde 7 kilometre uzaklıkta bulunan çöplük virancında frenleri boşalan Abdullah Erboğan yönetimindeki 65 DK 016 minibüs bariyer ve toprak yığınlarına çarparak durmuştu. Hurdaya dönüşen araçta sıkışan ve toptancılık yaptıkları belirtilen Abdullah Erboğan ile Bahattin Kicil, polis, sivil savunma ekipleri, itfaiye ve çevrede yetişen vatandaşlar tarafından sıkıştıkları araçtan yaralı olarak çıkartılarak Hakkari Devlet Hanesine kaldırılmıştı. Abdullah Erboğan yapılan ilk muayenesinin ardında Van Devlet Hastanesine sevk edilirken Van'a sevk edilen arkadaşı Bahattin Kicil ise Hastanede Hastane de ambulans olmadığı için 5 saat boyunca ambulans beklediği belirtildi. 5 saatin ardında Van ilinde gelen bir Hakkari ambulansı ile hastanın Vana götürüldüğü belirtildi.

 

 HASTAMIZ 5 SAAT AMBULANS BEKLEDİ

 HASTAMIZIN KIRILAN AYAĞI AMBULANSIN İÇİNDE ALÇIYA ALINDI

  

  Van'dan Hakkari Devlet Hastanesi'ne gelen Erboğan ve Kicil isimli yaralıların yakınları ise, Acil Servis'te 5 saat boyunca ambulans beklediklerini iddia ettiler.

 Hasta yakınları,”Yakınlarımız toptancılık ile uğraşıyordu. Hakkari'den Van a gelirken kaza geçirdiler. Doktor ve hemşireler hastalarımız ile ilgilenmedi. Hatta ayağı kırılan Abdullah Erboğan'nın kırılan ayağı ambulansın içinde alçıya alındı. Doktorlar ise içerde oturuyordu. Diğer hastamız Bahattin Kicil'in ise ayağı ve kolu kırık idi. Van'a sevk ettiler. Ben van'da olayı öğrendim geldim. Van'dan Hakkari'ye geldim 4 saatlik yolda halen hastamız ambulans sıkıntısı yüzünde hastanenin acil servisinde bekletiliyordu. 5 saatlik bir uğraştan sonra Van'a hasta götüren Hakkari ambulansının gelmesiyle birlikte hastamıza ambulansa alınarak Van'a gönderildi. Böyle bir rezalet ve sağlık skandalı hiçbir ilde yaşanmamıştır” şeklinde konuştular.

  İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise, İHA muhabirine yaptıkları açıklamada,”Hastanedeki ambulansların Van iline yaralı ve hasta götürmüş. Çukurca ilçesinde ambulans istedik. Şuan da Internet üzerinde izliyoruz Hakkari sınırına giriş yapmıştır. Hasta Vana götürülmeye çalışılıyor” dedi.

 Ancak daha sonra öğrenildiği kaderiyle Çukurca ilçesinde gelen ambulansın yolda arızalanması sonucu Hakkari'ye ulaşamadığı belirtildi. Van iline yaralı götüren bir ambulansın geri gelmesiyle birlikte bekleyen hasta Van iline götürüldü.

(Necmi Ertuş-İHA)

 

 

 

Bu haber toplam 2561 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim