• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Hakkari'de satranç heyecanı

Hakkari'de satranç heyecanı
Hakkari Üniversitesi "1.Yöresel Satranç İl Şampiyonası" yapıldı.

Haber: Hakan Taş- Öğretim görevlileri Halil İbrahim Uz ve Abdullah BirlikK tarafından düzenlenen satranç turnuvasında Empati Derneği Satranç Merkezinden Ersin Erip, Mustafa Şen ve Talat CanN turnuvada hakemlik yaptılar.

Rektörlük binası yemekhane salonunda yapılan turnuvaya 92 yarışmacı katıldı. Üniversite çalışanlarının, öğretim üyelerinin, öğretmenlerin ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği turnuvada Hakkari'de ilk kez bu kadar büyük çaplı bir satranç turnuvası düzenlendiği belirtildi.

Turnuvayı düzenleyen öğretim görevlisi Halil İbrahim Uz memnuniyetini diye getirerek, turnuvada bundan sonraki yıllarda geleneksel olarak devam edeceğini söyledi. Satrancın Hakkari'de gelişmesi için her yıl bahar ayında Hakkari Üniversitesi tarafından turnuvanın geleneksel hale gelmesi ve gelişmesi için çalışmaların hız kazanacağını ifade eden Halil İbrahim Uz, bahar şenliklerinde ayrıca 40 kişilik simültane gösterisini de gerçekleştireceklerini söyledi.

Uz," Okullarımızda satrancın seçmeli ders olmasından bu yana çok fazla satranç bilen oyuncu olmasına rağmen oyuncular kendilerini getiştirememektedir. Bunun başlıca nedeni turnuvaların fazla olmaması ve yetkili kişilerin bu konuda yeterli çabayı göstermemesinden kaynaklanıyor.

Bu nedenle Hakkari Üniversitesi olarak ilkini yaptığımız turnuvanın katılımcılar için bir tecrübe sağlaması ve bundan sonra düşünme sanatı olan satranç sporunu daha da geliştirerek Hakkari'mizde bölgemizi temsil eden iyi sporcuların gelişmesini sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. 92 yarışmacının katıldığı turnuvada ilk ona girenler ise Nihat Salihoğlu, Adnan Timur, Bedirhan Dinç, Mehmet Kavut, Bilal Teniz, Ahmet Dönger, Vedat Bozkurt, Kerim Akar, Serhat Beyter ve İbrahim Durmuş oldu. Turnuvada ilk üçe giren yarışmacılara ödüllerinin ise Üniversitenin düzenleyeceği bahar şenliklerinde Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli tarafından verileceği bildirildi.

sat-1-n.jpg

Bu haber toplam 5574 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim