• BIST 9079.97
  • Altın 2300.797
  • Dolar 32.3298
  • Euro 35.0874
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

HAKKARİ’DE SEÇİM NASIL GEÇTİ !

Hakan Taş

Çok seçimler gördük yaşadık ama böylesini hiç görmemiştik. Seçimlerin yapıldığı yer ve adres Türkiye fakat tüm dünya nefesini tutarak ülkemizdeki seçimlere kitlendiler.

Biz yaşadığımız il Hakkari’yi yorumlayacağız. Aslında Hakkari farklı bir dünyadır. Burada her şey apayrı gelişiyor ve yaşanıyor. Seçim öncesi mitingler yapıldı. Tüm partiler kalabalık ekip ile en ücra köşeye kadar halkın ayağına gittiler. Gidilen her ev, mahalle, köy, ilçede sofraya davet edildiler, ikramda kusur etmediler.

Bazen aynı noktada pişti olan zıt partililer birbirleriyle selamlaşarak başarı dilediler. En ufak bir küfür, hakaret, kavga, çatışma yaşanmadı. Her parti kendi çalışmasını özgür bir ortamda gerçekleştirdi. Seçim ve yasak kurallarına uyuldu.

Seçim günü saat sabahın 8’inde büyük bir heyecanla sandık başına gidilmeye başlandı. 186 bin seçmen için 593 sandık kuruldu. Görevliler yerlerini alarak seçmenler beklendi. Özellikle kadın seçmenler bir bayram edasıyla şıklıklarıyla dikkat çektiler. Oylar kullanıldıktan sonra okul bahçesinde karşılaştıkları eş, dost ile koyu sohbetlere başlandı.

Uzun kuyruklar oluşmadı, kimseler aciz olmadı ve saat 16.00 da, yani bitime 1 saat kala Hakkari oy kullanma işlerini bitirmiş oldu. Hiçbir tatsız olay da yaşanmadı.

Valimiz İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürümüz, seçim güvenliğini sağlamak, huzurlu havanın devamı hususunda sürekli merkezde turladılar.

İlimiz ve ülke geneli durumu ve sonucu hepimiz biliyoruz. Önümüzde ikinci tur heyecanı var. 28 Mayıs’ta yine sandık başına gideceğiz.

Sosyal medyada çok çirkin görüntüler yaygınlaşıyor. Küfür ve hakaretler havada uçuşuyor. Bunlar hoş şeyler değildir. Her seçimin bir kazananı bir de kaybedeni olur. Bu bir demokratik yarıştır. Bu tür paylaşım ve görüntülerden uzak durmalıyız.

Hakkâri’de aslında seçimlerin galibi HAKKARİ BASINIDIR. Tüm emektar meslektaşlarım yemeden, içmeden, dinlenmeden seçim sürecini titizlikle takip ederek halkımızı doğru bilinçlendirmişlerdir. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak Zeki Dara, Feyzullah Taş, Mimar Kaya, Hikmet Temeş, Necman Ertuş, Saim Harmancı, Mehmet Özkan ve ilçelerde görev yapan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. 28 Mayıs’ta yine sizlere sağlıklı ve hızlı bilgi aktarmak için görev başında olacağız.

İlimizde seçimlerin sağlıklı yapılmasında çaba sarf eden vilayet makamı, güvenlik birimlerimizi, sivil toplum ve siyasi parti temsilcilerimizi ve de halkımızı kutluyoruz.

28 Mayıs’ta buluşmak umuduyla…

Bu yazı toplam 1953 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim