• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari'de Stem ve Bilişim Üretim Şenliği mest etti

Hakkari'de Stem ve Bilişim Üretim Şenliği mest etti
Stem ve Bilişim Üretim Şenliğinde konuşan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari Valiliği olarak çocuklara 45 bin kitap dağıtık.

 Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından İdris Akbıyık İlk ve Orta Okulu bahçesinde düzenlenen Stem ve Bilişim Üretim Şenliğinde Vali Akbıyık, öğrencilerin tasarladıkları robot ve drone ile karşıladı.

Saygı duruşun ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan şenlikte Kent geneli yapılan Bilişimle Üretim atölyelerinde öğrenci ve öğretmenler tarafından yapılan çalışmalar sergilenene 75 proje 150 öğrenci ve 35 öğretmen yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür'ün eğitimde gelinen nokta ve yapılan projeler hakkında bilgi verilmesinin ardında konuşan Vali Akbıyık, şenlikte bulunmaktan mutlu olduğunu ifade etti.

Kentin her alanda geliştiği ve dönüştüğünü belirten Akbıyık, bu değişim ve dönüşümde en önemli faktör, Hakkari'de eğitimde yaşanan değişmeler ve gelişmelerdir. Hakkari'ye geldiğimiz il gün birinci meselemiz eğitim dedik. Bunun da bir süreç ve ekip meselesi olduğunu sizinle paylaştık dedi.

dsc-2235.JPG

  Vali Akbıyık konuşmasının devamında,"
  Başta milli eğitim müdürlüğümüz olmak üzere, tüm okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin gayreti ile fedakarlığı ile öğrencilerimizin çabası ile Allaha çok şükür bugün çocuklarımız Tıp Fakültelerini kazanıyorlar, Mühendislikleri kazanıyorlar.

Avrupa'da Ulusal Ajans projeleri çerçevesinde Avrupa Birliği Birliği üyesi ülkelerle, onların öğrencileri ile okullarımız projeler yürütüyor. ilk geldiğimiz zamanlarda 3'lerle 5'lerle ifade ettiğimiz TUBİTAK Projeleri bugün yüzleri binleri bulmuş durumda.

dsc-2237.JPG

Hakikaten bu 4 yıl içerinde gözle görülür gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında başarıları hep beraber müşahede ediyoruz.

 Eğitim işi bir ekip işi, önemseme ve farkındalık işi. Sadece aile olarak benim değil. Milli eğitim müdürlüğünün ve öğretmen ile öğrencilerin değil herkesin tüm Hakkarilileri meselesi olması gerekiyor. Alında bizim yapmaya çalıştığımızda budur.

dsc-2252.JPG

Birçok projeler yaptık ve birçok fiziksel eksikler giderdik. Yüzlerce okul tadilat ve tamirat yapıldı. 43 tane okul ve öğretmen evi projeleri bitirildi. Yine kütüphanesiz okul kalmadı. Kitap okuma sayısı hakikaten artık çok ileri düzeylere geldi. Bütün çocuklarımız okuyor bunu da semeresini başarılarda görüyoruz. Sadece Hakkari Valiliği olarak çocuklara 45 bin kitap dağıtık.

dsc-2271.JPGdsc-2271.JPGdsc-2262.JPG

Tabi her okulda kurduğumuz kütüphaneler, buralara bağışladığımız ve hayırseverlerden aldığımız kitaplarımız hepsi çocuklarımızın istifadesine sunuldu. Amacımız, hedefimiz sorgulayan, düşünen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, dinini ve değerlerini bile dünyaya açık bir eğitim açık bir gençlik yetiştirmek istiyoruz'' şeklinde konuştu.

dsc-2230.JPG

Konuşmaların arından Vali Akbıyık ve protokol üyeleri ile öğrenciler Stem ve Bilişim Üretim Şenliğinin açılış kurdelesini kesti. Vali Akbıyık ve beraberindekiler tüm stantları tek tek dolaşarak öğrencilere başarılar dilediler.
  Etkinliğe Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yoldaş , MHP İl Başkanı Fatih Özbek, Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Kaya, Sağlık Müdürü Hamdullah Kara, Gençlik Ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Haber: Feyzullah Taş
  

Bu haber toplam 936 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim