• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

Hakkari’de Suruç gerginliği zırhlı araçların zor anları

Hakkari’de Suruç gerginliği zırhlı araçların zor anları
Hakkari’de Suruç olaylarını kınamak amacıyla kalabalık gösterici grubu 5 ayrı mahalleyi bir birine kattı.

Akşam saatlerinde Çevre yolu Caddesi, Keklikpınar, Gazi, Kıran ve Yeni Mahalle yollarına barikat kurarak slogan atan yüzü maskeli göstericiler yolları cehenneme çevirdi. Polisin zırhlı araçlar eşliğinde müdahale ettiği göstericiler binaların arkasına saklanarak yolda geçen zırhlı araçlara Molotof kokteyli, taş ve ses bombası yağdırdı.

Adliye lojmanlarına da havai fişeklerle saldıran göstericilere polis gaz bombası ile müdahale etti. Şehrin değişik mahallelerinde aşırı gaz kullanımı nedeniyle de birçok mahalle sakini zor anlar yaşadı. Gaz bombaların evlere isabet etmesi sonucu bazı ailelerin evlerini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

Kıran Mahallesinde yola barikat kuran göstericiler burada saatlerce polisle çatıştı. Oldukça hazırlıklı olan göstericiler Molotof kokteyli ve ses bombaları ile yer yer zırhlı araçlara zor anlar yaşattılar. Atılan Molotofların zırhlı araçlara isabet etmesi ise kameralar tarafından saniye saniye görüntülendi.

ZIRHLI ARAÇ AĞACA ÇARPARAK DERE YATAĞINA YUVARLANMAKTAN KURTULDU

Kıran Mahallesinde Molotof ve taşlardan kurtulmak için ani manevra yaparak dönüşünü alamayan Akrep adı verilen bir zırhlı araç ise bir evin bahçesindeki ağaca çarparak durdu. Ağacın zırhlı aracı dere yatağına yuvarlanmasına engel olduğu belirtildi. Kazada yaralanan polisin olup olmadığı hakkında ise bilgi alınamadı.

Jandarma ekiplerinin beraberinde getirdiği çekici ile ağaca çarparak duran zırhlı araç çıkartılmaya çalışılırken bu sırada da zırhlı araca arka arkaya Molotoflar atıldı. Çevrede yoğun güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından zırhlı araç olay yerinden kaldırıldı. Kazada yaralananın olup olmadığı hakkında ise bilgi alınamadı.

Atılan gaz bombalarının yüksek gelirim hattına çarpması ise kameralara yansıdı. Mahalle bir süre karanlıkta kaldı. Daha sonra Vedaş arıza ekiplerinin arızayı giderdiği belirtildi. Olayda mahalle arasındaki koru otların yanması ise mahalle sakinlerini harekete geçirdi.

Mahalle sakinleri alevlerin evlere sıçramaması için yangına müdahale ederek söndürdü. Bazı mahalle sakinleri ise Suruç olayını ışıkları söndürüp gürültü eylemi yaparak protesto ettiler. Gece geç saatlere kadar devam eden olaylarda gözaltına alınanların olup olmadığı hakkında ise net bir bilgi alınamadı. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 5207 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim