• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 11 °C

Hakkari'de trafik haftası etkinlikleri

Hakkari'de trafik haftası etkinlikleri
İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin “Trafik Haftası” etkinlikleri taktir topladı.

Dağgöl Mahallesi Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan İl Emniyet Müdürlüğü önünde kurulan çadırda “Yaşam Tüneli Projesi” kapsamında sürücülere slayt gösterimleriyle kısa metrajlı film izletilerek alkol, emniyet kemeri, hız ve hatalı solama” hakkında bilgilendirildi. Araçlarıyla çadıra girerek direksiyon başında trafik kurallarını anlatan kısa metrajlı filmi izleyen sürücüler ise ilk defa böyle bir faaliyetle karşıtlıklarını ifade ederek hiç sıkılmadan filmi izlediklerini belirterek, bu örnek davranıştan dolayı ise İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ettiler.

Trafik memurları ayrıca sürücülere, “Trafik eğitimi aileden başlar, güvenli trafik ortamı, geleceğe yapılan en değerli yatırımlardan biridir, trafik sorunlarını birlikte yok edelim, sarıda dur, kırmızıda bekle, tehlikelerde uzak dur, kontrol sende, kırmızı ışıkta geçmek size ve başkalarına ciddi zararlar verir” şeklinde bilgiler içeren broşürler dağıttılar.
Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yüksel Biçer ise, Trafik Haftası etkinlikleri nedeniyle “Yaşam Tüneli Projesi” kapsamında kurumun önünde kurdukları çadırda slayt gösterimleri eşliğinde sürücülere trafik kuralları hakkında bilgi verildiğini belirtti.

Günde 100 olmak üzere ayda 3 bin aracı çadırdan geçirerek trafik eğitiminin verileceğini belirten Biçer, etkinlikler kapsamında bu uygulamanın il ve ilçelerde de devam edeceğini belirtti. Biçer, ”Sürücülere yönelik eğitim çalışmasının devamını sağlayacağız.

Etkinlikler kapsamında kurduğumuz çadırda sürücülere slayt gösterimleri eşliğinde trafik kuralları hakkında bilgi vererek kendilerine renkli kağıda basılı broşürlerde veriyoruz. Şuna kadar yaklaşık 3 bin adet broşür dağıttık. Yol kenarında kurduğumuz çadıra araçları ile giren sürücüler de bu güzel eğitimden dolayı memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Öğrencilere de etkinlikler kapsamında renkli baskılı ve fotoğraflı broşürler dağıttık” dedi.

trafik-1.jpg

trafik-3.jpg

 

Bu haber toplam 4377 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim