• BIST 10643.58
  • Altın 2504.005
  • Dolar 32.1989
  • Euro 34.8984
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari'de trajikomik olay

Hakkari'de trajikomik olay
Hakkari’de çıkan olaylarda ayağından yaralanan bir genç kızın, nasıl yaralandığı konusu trajikomik bir olaya dönüştü.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü izinsiz yürüyüş yapacağı istihbaratını alarak Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulanan ara sokaklarda yerini aldı. Nöbetçi emniyet amiri görevli polisleri telsizle anons ederek, hava soğuk olduğundan dolayı tazyikli su kullanılmaması, zırhlı araçlarla müdahale edilmemesi, ferdi olarak davranılmaması uyarısında bulundu.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan bir bankanın ara sokağında çıkan kalabalık grup slogan atarak yürüyüşe geçti. Polis zırhlı araçlardan anonslar yaparak“Yaptığınız izinsiz gösteridir. Dağılın yoksa müdahale edeceğiz” şeklinde uyarıda bulundu. Grubun kendilerine doğru ilerlediğini gören polis gaz bombası ile müdahale etti. Ortalık aniden gaz dumanına bürünerek göz gözü görmedi. Bir genç kızın ise dumanın içinde kıvrandığını farkına varan bazı esnaflar genç kızı apar topar bir işyerine taşıdılar. Çevredeki bazı vatandaşlar ise kıza panzer çarptı diye bağırdı. Ortamın sakinleşmesiyle birlikte yaralı kız işyerinden alınarak ticari bir taksi ile hastaneye kaldırıldı. Hastaneye gelen birçok kişi de genç kıza zırhlı aracın çarptığını iddia ettiler. Bu iddia hastane ve polis kayıtlarına ise bu şekilde yansıdı. Yani yaralanan kızın durumu tam bir trajikomik olaya dönüştü.

DİYALOG KOPUKLUĞU VAR

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve ildeki basın mensupları arasında diyalog eksikliği olduğu için yetkililerden de sağlıklı bir bilgi alınamadı. Hakkari Haber TV’de haberi servise vererek hızla gelen bir zırhlı aracın genç kızı görmeden çarparak geçtiğini izleyicilerini duyurdu. Bir saat sonra ise bir emniyet yetkilisi Hakkari Haber Tv editörünü arayarak kıza zırhlı aracın çarpmadığını çıkan arbede esnasında kızın ayağında burkulma olduğunu söyleyerek haberin düzeltilmesini istedi. Hakkari Haber TV’de haberde yeniden bir düzeltme yaparak haberini yeniden servise verdi. Eğer emniyet yetkilileri ile ildeki basın mensupları arasında bir diyalog eksikliği olmasaydı bu bilgi kirliliği de tabi ki olmaz ve olayın gerçeği zamanında verilirdi.

YARALI KIZI HASTANE ODASINDA ZİYARET ETTİLER

Olayın ikinci gününde ise Hakkari İl Emniyet Müdürü yardımcısı Cemil Durmuş ve Toplum Destekli Şube Amiri Mehmet Demircioğlu  Kezban Erol’u hastane odasında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Emniyet amiri yaralı kıza, olayı hatırlıyormusun sana ne oldu sorunca genç kız zırhlı araç bana çarptı şeklide cevap verdi. Emniyet yetkilileri ise, olaylarda zırhlı aracın yerinde bile kıpırdamadığını söylüyerek, ayağına kazaen gaz bombasının isabet etmiş dedi. Aileye kızlarının iyileşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten emniyet yetkilileri bizde babayız korkmayın kızın sağlığına kavuşman için elimizde geleni yapacağız dediler.

 EMNİYET HAKKARİ HABER TV’YE ODAKLANDI

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, panzer genç kıza çarptı ve ağır yaralandı haberine tepki gösterdi. Emniyet yetkilileri,”Bazılarının oyununa gelmeyin, halkı oyuna getirmek istediler ancak halk oyuna gelmedi. Kıza zırhlı aracın çarpmadığına dair elimizde polis kamerası görüntüleri var. Yakında bu görüntüleri basın ile paylaşacağız” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

Polis kamerasında ise ara sokakta çıkan gruba polisin gaz bombası kullanması ve dumanların içinde kalan bir genç kız görünüyor. Yani arbede esnasında yaralandığı iddia edilen genç kızın atılan gaz bombası ile yaralandığı açıkça ortadadır.

EMNİYET YETKİLİLERİNE SESLENİYORUZ

Emniyet Müdürlüğü yetkililerine sesleniyoruz. Hakkari Haber TV, hiç kimsenin etkisi altında kalmadan yayın hayatını sürdürüyor. Objektif alarak asker, polis ve ildeki tüm hizmetleri eşit bir şekilde ekrana taşıyor. Asıl eksikliği kurumunuzdan görün ki bir daha bunlar yaşanmasın. Eğer siz emniyet yetkililerinin ildeki basın mensuplar ile aranızda bir kopukluk olmasaydı şimdi bu bilgi kirliliği ve yanlış haberlerde bu şekilde ekrana yansımazdı. Bu haber sizleri üzdüğü gibi bizleri de derinde üzmüştür.

 HAKKARİ HABER TV BİRÇOK DALDA ÖDÜL ALMIŞTIR

Cumhuriyet Caddesi üzerinde 15 yaşındaki Cüneyit Ertuş’un kolunun kırılması, Keklikpınar mahallesinde 7 kişinin 13 yaşındaki bir çocuğu tartaklaması, 14 yaşındaki Seyfi Turan’ın silah dipçiğiyle döverek hastanelik edilmesi,, Hakkari'de annesi ile birlikte yerlerde sürüklenen, hastanelik edilen Hatip Kurt olayı olmak üzere bir çok dalda Türkiye ve birçok ülkede objektif haberciliğinden dolayı ödül almıştır. Hakkari Haber TV hiç kimsenin etkisi altında kalmadan yayın hayatını sürdürecektir.

 

 

Bu haber toplam 4758 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim