• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari'deki halk toplantılarına büyük ilgi

Hakkari'deki halk toplantılarına büyük ilgi
Hakkari Demokratik Bölgeler Partisi ( DBP), Halkların Demokrasi Partisi (HDP) tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle mahallelerde düzenlediği halk toplantıları büyük ilgi görüyor.

Önceki gün DBP ile HDP ortaklaşa olarak Halife Derviş Mahallesinde başlattığı ilk mahalle toplantısı büyük ilgi gördü. Toplahtıda Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçime yönelik oy pusulaların hakkında bilgi verilerek seçim kâğıtlarının oy kullanımından sonra yırtılıp atılmamasını, 24 Ağustos’ta yapılacak olan tur seçimlerinde yeniden kullanılabileceğini bilgisini verdiler.

Burada konuşan HDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Temel, 10 Ağustos tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında mahallelerde halk toplantıları düzenledik dedi. 

Temel,”Seçimin bizler açısındaki önemi ve yine tarihte bir olarak Hakkari’den bir Cumhurbaşkanı adayının çıkması halkımıza büyük bir moral ve coşku yaratmıştır. Bu kapsamda bizde mahallelerde yaptığımız toplantılar sonucu her ne kadar eşit olmayan imkan ve koşullarda olsa bile bu seçimde en güçlü bir şekilde halkımızla birlikte güzel bir sonuç alacağız.

Bu yönden özelikle bir taraftan sermayenin bütün gücünü arkasına alan ve yine geçmişte ayakkabı kutularında para halkın parasını gasp eden adaylar diğer taraftan da gücünü halktan alarak çocukların harçlıklarını bağışladığı bir aday etrafında bir seçim çalışmalarını tamamen kendi öz gücümüzü ve olanaklarımızla sürdürüyoruz.

Bu anlamda yapılan toplantılarda özellikle seçimin bizler açısındaki önemi, mazlum halkların adayının Çankaya'ya gönderilmesi ve yine bu toplantılarda seçime yönelik pusula tanıtımları ve seçmen bilgi kagıtlarının alel acele muhtarlıklardan alınması çağırısı yapıldı. Bu seçmen kağıtlarının oy kullanımından sonra yırtılıp atılmaması tam tersine ayın 24 Ağustos’ta yapılacak ikinci tur seçimlerinde yeniden kullanılabileceğini bilgisini halkla paylaştık” dedi. Hakkarihabertv.com

hdp-1.jpg

hdp-2.jpg

hdp-3.jpg

 

Bu haber toplam 5268 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim