• BIST 8718.11
  • Altın 2243.296
  • Dolar 32.3313
  • Euro 35.1511
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

HAKKARİ’DEN TOKİ’YE ÇAĞRI !

Hakan Taş

Toplu Konut İdaresi son 3 yılda ülkemizde 213 bin konut yaptı. Yıllardır dar gelirli vatandaşlar için sosyal konutlar inşa eden, kira öder gibi ev sahibi yapan TOKİ, il ve ilçelerde binlerce sosyal konut yapıyor, kentsel dönüşümlerle vatandaşlara güvenli yuvalar kurarak şehirleri yeniliyor.

TOKİ’nin en az uğradığı yer Hakkari’dir. 2004 Hakkari depreminde evleri yıkılan vatandaşlar için Gupsi mevkinde lojman yaptı. Taşerona ihale edilen konutlar yarı yamalık geç teslim edildi. En az nüfuslu aile sayısı 12 kişi iken 70 metrekarelik daireler teslim edildi. Odalar o kadar kullanışsız ve küçük ki oturup ayağını uzatsan karşı duvara değecek gibi. Bırakın 12 kişiyi ancak çocuksuz iki kişinin yaşayabileceği standartlarda.  

Araştırdığım kadarıyla TOKİ, bina diktiği bölgede okul yapma mecburiyetine de sahiptirler. Hakkari’de maalesef okul yapmadı.  

Hakkari’mizin iki temel sorunu var. Biri işsizlik diğeri ise konut…
Tayinciler ev bulamadıkları için ailelerini buraya getiremeyerek, bazı dairelerde onar kişi birlikte kalıyorlar. Sobalı 2 artı 1 daireler 2 bin lira.  
Polis-Asker-Memur-öğrenci hepsi dertli.
Fahiş fiyatlar şok ediyor. Hakkari adeta İstanbul ile yarışıyor.
TOKİ’yi ilimize davet ediyorum. Onlara önereceğim birçok uygun arazi var. İlla da hazine arazisi diyorsanız merkezde maalesef yok.

Vatandaş mevcut tapulu arazisini size uygun fiyatla devretmeye hazır. Merkeze geldiğinizde sadece resmi yetkililerle değil, vatandaşla, sivil inisiyatifle görüşerek arazi ihtiyacınızı kolayca karşılayabilirsiniz.  

Memur ve huzur  kenti olan Hakkari’mizde memurlar ev bulamıyor. Birçok kamu kurumuna ait eski ve yıkılmaya mecbur binalar çevre kirliliği ve hayati tehlike arz ediyor. 2002'den bu yana "herkes için konut", "insanca yaşam" ve "ekonomik olarak ulaşılabilir konut" hedefi doğrultusunda 1 milyon 100 bin konut hedefine ulaşan TOKİ, yaklaşık 70 bin kişiye de istihdam sağladığınızı hepimiz biliyoruz.

Hakkari ilimizde konutlara uygun binlerce metrekare alan her türlü pazarlığa açık biçimde sizi bekliyor. Hakkari basını olarak bizde size rehberlik etmeye hazırız. Haydi TOKİ, Hakkari sizi bekliyor

Bu yazı toplam 2443 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim