Hakkâri’nin kurtuluşu törenlerle kutlandı
Kaynak:Hakkarihabertv.com
Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen programa öğrenciler, okullarının bayrak ve flamalarıyla katıldı. Saat 09.55’te başlayan törende çelenk sunumu yapıldı. Valilik Makamı ve Belediye Başkanlığı çelengi Vali İbrahim Taşyapan tarafından, Garnizon Komutanlığı çelengi ise Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Tuğgeneral Mustafa Büyükköroğlu tarafından anıta sunuldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Hakkâri Güzel Sanatlar Lisesi Öğretmeni İbrahim Demir, Hakkâri’nin köklü tarihine dikkat çekerek şehrin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını vurguladı. Demir, İslamiyet’in Hz. Ömer döneminde bölgeye ulaşması, Çağrı Bey ve Tuğrul Bey öncülüğünde Selçukluların gelişi ve ardından Osmanlı hâkimiyeti ile birlikte Hakkâri’nin sosyal ve kültürel yapısının şekillendiğini ifade etti.
Programa; Vali Yardımcıları Cüneyt Zor ve Recep Gündüz, Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Yaşar, AK Parti İl Başkan Vekili Mehmet Yoldaş, CHP İl Başkanı Suzan Çakırbeyli, İYİ Parti İl Başkanı Ali Önal, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, Hakkari Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Adıyamankanaat önderi Hasan Öztunç ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Haber: Necmi Ertuş