Hakkari–Van Karayoluna çığ düştü

Hakkari–Van Karayoluna çığ düştü

Kaynak:Hakkarihabertv.com

Hakkari–Van karayolunda çığ düşmesi nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi. Birinci ve ikinci tünel yakınlarında yola iki ayrı çığın düşmesi sonucu, yolun her iki yakasında çok sayıda araç mahsur kaldı.

Bölgede etkili olan yoğun kar yağışı sonrası meydana gelen çığlar, karayolunu tamamen kapatırken, sürücüler ve yolcular yolun açılmasını bekliyor. Olayın ardından Karayolları ekipleri hızla harekete geçti.

Karayolları yetkilileri, çığ düşen bölgeye iş makinelerinin sevk edildiğini ve yolu ulaşıma açmak için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Ekiplerin, hava ve arazi şartlarına rağmen güvenli şekilde çalışmaları sürdürdüğü öğrenildi. Yapılan çalışmalar sonucunda iki çığda temizlendi.

Yetkililer, sürücüleri ikinci bir duyuruya kadar güzergâhı kullanmamaları ve alternatif yolları tercih etmeleri konusunda uyardı. Hakkarihabertv.com whatsapp-image-2026-01-23-at-14-41-18whatsapp-image-2026-01-23-at-14-41-19whatsapp-image-2026-01-23-at-14-41-20

HABERE YORUM KAT
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
2 Yorum