• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

Hamile kadın kurtarıldı

Hamile kadın kurtarıldı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gelişen köyü Karakoç mezrasında doğum sancısı çeken 25 yaşındaki Emine Olmaz isimli kadın, altı saatlik çalışma sonucunda kurtarılarak hastaneye ulaştırdı.

GENÇ KADIN İÇİN KRİZ MASASI KURULDU
Karakoç mezrasından Ayhan Olmaz isimli vatandaş, 112 acil servis yetkililerini arayarak üçüncü çocuğuna hamile olan eşinin doğum sancısı çektiğini ve durumunun ağır olduğunu bildirdi. Ağır hava koşulları ambulans helikoptere geçit vermeyince Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk tarafından hastanın kurtarılması için kriz masası kuruldu. Kaymakam Gençtürk'ün talimatıyla Şemdinli Karayolları ve İlçe Özel İdaresi yetkilileri harekete geçerek ilçeden 60 kilometre uzaklıktaki Karakoç köyüne karla mücadele ekiplerini yönlendirdi.

İş makinesi ve ambulansla yola çıkan ekiplere askerler destek verdi. Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulduğu Karakoç mezrasına altı saatlik bir çalışmadan sonra ulaşıldı. Emine Olmaz, ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

SAĞLIK EKİBİ DONMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ
Derecik Aile Sağlık Merkezi çalışanlarından hemşire Halime Kanat, Gelişen köyü Karakoç mezrasındaki doğum hastası için verilen talimatla bölgeye ulaşmak için yola çıktıklarını, belirli aralıklarla aşırı kar ve tipiden dolayı donma tehlikesiyle karşı karşıya geldiklerini belirtti. Halime Kanat, köye ulaşıldıktan sonra hastaya ilk müdahalenin evinde yapıldığını, daha sonra Şemdinli Devlet Hastanesi'ne götürülmesine karar verilerek ambulansla ilçeye getirildiğini anlattı.

ALTI SAATTE YOLU AÇABİLDİK
Karayolları ekibi çalışanı iş makinesi operatörü Ali Çetinkaya, İl Özel İdaresi görevlisi Remzi Koç ve Yaşar Alkan ise kendilerine verilen talimat üzerine 6 saat süren bir çalışmadan sonra yolu açtıklarını belirtti. Yolun açılmasıyla birlikte sağlık ekiplerinin hastaya ulaştığını ifade eden kurum çalışanları, köy yolunda yaklaşık 1,5 metre kar bulunduğunu ifade ettiler.

KAYMAKAM VE EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR
Karakoç köyü sakinlerinden Oğuz Sönmez ile hasta yakını Necati Olmaz da, dağlık ve sınır boylarında bulunan köylerinde ağır kış şartlarının çok ağır geçtiğini belirtti.
Oğuz Sönmez, buralara metrelerce kar yağdığını belirterek şöyle konuştu: "Köyümüzde hamile bir kadın hastalandı ve durum yetkililere bildirildi. Yetkililer tüm kurumları seferber ederek hastayı kurtardılar. Duyarlılıktan dolayı başta ilçe kaymakamına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

hasta-kurtarma-1.jpg

hasta-kurtarma-2.jpg

hasta-kurtarma-3.jpg

Bu haber toplam 3677 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim