• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Hastane bahçesinde doğum

Hastane bahçesinde doğum
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir kadın hastane bahçesinde doğum yaptı.

Haber: Feyzullah Taş - Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Gelişen Köyü Karakoç mezrasında sabah saatlerinde doğum sancıları artan ve köydeki bir minibüsle yola çıkarak Şemdinli Devlet Hastanesi bahçesine kadar geldikten sonra araçta doğum yapan Gerdan Duyaran isimli anne "Çocuğumun adını askerde olan babası koyacak. O gelinceye kadar devlet bana sahip çıksın lütfen" dedi.

Şemdinli ilçesinden 57 kilometre uzaklıkta bulunan Irak sınırındaki mezrada doğum sancısı arttığını belirten anne Gerdan Duyaran, araç içinde doğum olayı ile ilgili hasta yatağında İHA muhabirine şu açıklamayı yaptı; "Sabah saatlerinde sancım tuttu. Eşim Şırnak’ta 3 aydır asker olduğu için kimsem yok. Komşularımın haber verdiği annem hemen gelerek köyden bir minibüs tuttu ve Şemdinli’ye doğru yola cıktık. Yol uzak olduğu için dayanamadım sancılarım artı. Tam hastane kapısına vardık, artık dayanamadım mecburen araçta doğum yapmak zorunda kaldım. Hemen hastanenin doktorları ve ebeleri yardımıma geldiler. Allah onlardan razı olsun hepsine teşekkür ediyorum" dedi.


Gerden Duyaran, eşi asker olduğu için elimde avucunda bir şey olmadığını anlatarak "Eşim gelinceye kadar devlet bana sahip çıksın. Daha önce 2 çocuğum vardı. Bu çocuğumun ismini ise henüz koymadık. Erkek çocuğumun adını askerdeki babası koyacak" diye konuştu.
 

Anne Elife İlcin ise "Kızımın sabah saatlerinde aniden sancıları tuttu. Köyde telefonlar cekmediği için ambulans isteyemedik, mecburen köyden bir araç kiraladık. Benim de param yoktu. Komşudan 100 TL borç alarak araca verdim. Hemen kızımı hastaneye getirdik. Kocası asker, lütfen kızıma sahip cıkın. Benim de durumum yok, fakirim yoksa bakardım" dedi. Bu arada hastane yetkilileri Gerden Duyaran’ın bir erkek çocuk dünyaya getirdiğini, anne ve bebeğin sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirttiler.
 

 

Bu haber toplam 3997 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim