• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

HDP PM üyesine saldırı

HDP PM  üyesine saldırı
HDP Parti Meclisi Üyesi Ahmet Karataş, partisinin Ankara İl Binası önünde saldırıya uğradı. Olayı Sebahat Tuncel, Twitter hesabından duyurdu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezi'nde yaşanan bıçaklı saldırıda HDP Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş, boynuna aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. Hastaneye götürülen Karataş'ın hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.
 
BIÇAĞI BOYNUNA SAPLADI
 
Olay, Sabah Mithatpaşa Caddesi 62 numarada bulunan HDP genel merkezinde gerçekleşti. Eşgali güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilen bir kişi HDP genel merkezine geldi. Ankara İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Karataş ile bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başlayan saldırgan, elindeki bıçağı Karataş'ın boynuna sapladı.
 
HAYATİ TEHLİKESİ VAR
 
Saldırgan daha sonra hızla koşarak binadan ayrıldı. Ağır yaralanan HDP'li yönetici, ambülansla Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Karataş'ın durumunun ağır olduğu ve hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
 
Bu arada saldırı sonrası HDP Genel Merkezi'ne çok sayıda polis geldi. Olay yeri inceleme ekipleri delil toplamak için çalışma başlattı. Binanı girişine ise güvenlik şeridi çekildi. Bıçaklı saldırganın yakalanması için çevrede geniş çaplı çalışma başlatıldı. Olayı Twitter hesabından duyuran Tuncel, Karataş'ın boğazının kesildiğini ve durumunun ağır olduğunu belirtti.
 
"SALDIRGAN YAKALANDI": HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş, parti genel merkezinde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu ağır yaralandı. Polis, yaptığı çalışmanın ardından kısa sürede saldırganı yakaladı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, olayla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bu şiddet olayını kınıyorum. Saldırgan çok kısa sürede yakalandı ve suçunu itiraf etti. Saldırgan 1986 Ankara doğumlu. Biz hiçbir zaman, hiç kimseyi hedef göstermedik."

HDP HÜKÜMETİ SUÇLADI: HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, PM Meclis Üyesi Ahmet Karataş'ın bıçaklı saldırı sonrası yaralanması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Beştaş, "Bu saldırılara zemin hazırlayanlar, bu saldırıları davet edenler kendilerini çok iyi biliyorlar. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan ve diğer hükümet yetkililerinin uzun süredir partimize yönelik linç kampanyası, bir seçim kampanyasına dönüşmüştür. Arkadaşımızın umarım hayati tehlikesi ortadan kalkar. Bu saldırıların sorumluları kendilerini çok iyi biliyorlar. Bu çok ciddi bir tehlikedir. Bu tehlikeye işaret etmek istiyoruz." dedi.

DURUMU İYİYE GİDİYOR: Öte yandan HDP'den yapılan açıklamada, "Bugün sabah saatlerinde Ankara il binamızda saldırıya uğrayan PM Üyemiz Ahmet Karataş'ın sağlık durumu iyiye doğru gitmektedir" denildi.


(Saldırıya uğrayan HDP Ankara İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Karataş)

 
 
Bu haber toplam 2805 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim