• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

HDP ve DBP Halepçe katliyamını kınadı

HDP ve DBP Halepçe katliyamını kınadı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hakkari il örgütleri tarafından düzenlenen ortak basın açıklaması ile 'Halepçe Katliamı' kınandı.

Halepçe katliamının 31 yıl dönümü dolayısıyla HDP ve DBP Hakkari il örgütleri öncülüğünde HDP il binasında ortak basın açıklaması düzenlendi. HDP PM üyesi Özgür Zeydanoğlu, Hakkari Belediye Eş Başkan adayları Cihan Kahraman ile Seher Kadiroğlu Aktaş ve her iki parti yöneticilerinin katıldığı açıklamada Halepçe Katliamı'nın insanlık tarihine düşen kara bir leke olduğu vurgulandı. 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Açıklamayı okuyan DBP İl eşbaşkanı İsmet Faruk, Bundan 31 yıl önce 16 Mart 1988 tarihinde Irak’ta Saddam ve Baas Yönetimi, Halepçe’de kimyasal ve biyolojik silahlar kullanarak kadın, çocuk, yaşlı, genç 5 bini aşkın Kürdü katlettiğini söyledi. 


Faruk açıklamasında, Saddam Rejiminin, Kürt halkının hak eşitliği ve özgürlük taleplerini silahla bastırmayı denediğini belirterek, Saddam rejiminin, bu katliam ile dünya tarihine katliamcı olarak geçtiğini, Kürt halkının ise mücadelesini kesintisiz olarak sürdürdüğünü söyledi. 


Faruk açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Halepçe Katliamı ile nasıl ki, Saddam rejimi Kürt halkının haklı mücadelesini engelleyemediyse Türkiye, Suriye, İran gibi devletler de Kürtlerin en temel hakları için verdiği mücadele karşısında başarısız olacaklardır. Bölgesel güçlerin, Halepçe Katliamından 31 yıl sonra bu gerçeği artık görmesi gerekiyor.  Tarih de gösteriyor ki, baskı ve şiddet yöntemleriyle demokrasi, özgürlük ve eşitlik mücadeleleri bir süre bastırılabilir, ancak engellenemez.

Kimyasal, biyolojik ya da konvansiyonel, hangi silahlar ve yöntemler kullanılırsa kullanılsın, katliam ve şiddetle demokrasi ve adalet mücadelesi durdurulamaz. 16 Mart Halepçe katliamını bir kez daha lanetliyoruz. Geçmişiyle hesaplaşmayan toplumların demokrasiyi inşa edemeyeceklerini bilerek, tarihin karanlık sayfalarının aydınlatılması mücadelesini her yerde ve dönemde sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Coğrafyamızda işlenen katliamların hesabını sormak için katliamcı zihniyete karşı mücadelemizi kesintisiz olarak sürdüreceğimiz sözünü bir kez daha veriyoruz.”

Bu haber toplam 1510 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim