• BIST 9987.45
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Her çocuk eşsiz bir dünyadır

Her çocuk eşsiz bir dünyadır
Hakkari Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nca SODES kapsamında kabul edilerek finanse edilen ''Her Çocuk Eşsiz Bir Dünyadır'' projesi düzenlenen programla tanıtıldı.

Hakkari merkez ve merkeze bağlı 10 ilköğretim okulu anasınıfının donanım ihtiyacının karşılanmasının hedeflendiği 'Her Çocuk Bir Dünyadır' projesinin tanıtımı Milli Eğitim Vakfı ilköğretim Okulu'nda yapıldı. Proje kapsamında okulda kurulan ve örnek gösterilen anasınıfında yapılan proje tanıtım programına Vali Yardımcıları Davut Sinanoğlu, Edip Çakıcı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut, şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında hazırlanan anasınıfının açılışının ardından Hakkari Milli Eğitim Şube Müdürü ve Her Çocuk Eşsiz Bir Dünyadır projesinin koordinatörü Muharrem Dündan, davetlilere slayt gösterim eşliğinde proje hakkında bilgi verdi. Dündan, ''Her Çocuk Eşsiz Bir Dünyadır projesi ile Hakkari ilinde okul öncesi eğitimde 5-6 yaş grubundaki 500 çocuğun artan eğitim-öğretim ihtiyaçlarının karşılanması ve bu çocuklarımıza sosyal destek sağlanması amaçlamaktadır.

Projemiz ile Türkiye’nin en düşük okul öncesi eğitim göstergelerine sahip illerinden biri olan Hakkari’de okul öncesi eğitim oranın artırılmasına katkı sağlanması düşünülmektedir. Bu çerçevede okul öncesi eğitim kurumları ve ilköğretim okullarında mevcut anasınıflarından 10 tanesinin donanım ve eğitim materyalleri temin edilecektir. Okullarımızın masa,sandalye,oyuncak dolabı, ayakkabı dolabı,mutfak dolabı,kitaplık,minder ve her türlü eğitsel oyuncak alınması düşünülmektedir. Böylece malzeme eksiği tamamlanan öğrencilerimizin eğitim –öğretim adaptasyonları artacak ve akranlarıyla yarışabilecek duruma geleceklerdir.

Her Çocuk Eşsiz Bir Dünyadır projesi kapsamında Hakkari merkezde bulunan 4 anaokulumuza da personel desteğinde bulunarak, 4 bayana 8 ay boyunca iş imkanı sağlanmıştır. Hakkari Valiliği koordinasyonunda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Devlet Planlama Teşkilatı Müşteşarlığı tarafından SODES kapsamında kabul edilen projelerle ilimizde bulunan okulların hayati ihtiyaçları karşılanarak okularımızın daha modern eğitim-öğretim yuvaları olması sağlanacaktır'' dedi. Hakkari Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu ise, SODES'in Hakkari'de hayata geçtiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

SODES'in Hakkari'ye hayat verdiğini belirten Sinanoğlu, ''Küçük dokunuşlarla hayallerin gerçekleştiğini görmek mutlulukların en yücesi. Projenin anasınıfındaki çocuklarımıza, velilerimize ve okullarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi. Program, yapılan ikramla son buldu

Bu haber toplam 3356 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim