• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Hüzün ve kahkaha bir arada

Hakan Taş

Tüketici Hakları Hakkari Şubesi örnek bir davranış sergileyerek tiyatro ekibine destek oldu. 1997 yılında ilimizde kurulan Tüketici Hakları Derneği donanımlı ve tecrübeli bir ekipten oluşuyor. Başkan Sadık Karaman tüketicileri bilinçli olmaya çağırırken mağdur Şeref ER isimli bir vatandaşımızı örnek göstererek plaketle ödüllendirdi.

Özellikle Hakkari’de yaşayan biz mağdur tüketiciler dernekle iletişimimiz ve hak arama konusunda çok zayıf olduğumuzu hatırlatarak hüzün ve kahkahanın yaşandığı o müthiş geceye geçiyorum. 300 kapasiteli kültür merkezi tıka basa doldu.

Birçok aile yer bulamadığı için geri gitmek zorunda kaldı. Kürtçe sergilenen oyun oldukça ilgi gördü. Seyircilerin yarısı Kürtçe bilmeyen, il dışından gelmiş konuklardan oluşuyordu. Her zaman sokaklarda tanıklık ettiğimiz protesto organizasyonu bu kez sahnedeydi.

Israrla “biz dil özgürlüğü” istiyoruz, Herkes ana dilini rahatça kullanabilsin,   Kimse dilinden ve dininden dolayı yargılanmasın mesajı verildi. Birlikte oturduğumuz Hakkari Üniversitesi Genel Sekreteri Yrd.Doç.Dr.Barış AŞÇI, kucağında küçük bebeği ve eşiyle iştirak ediyor tiyatroya. Büyük keyifle ve çok dikkatli izlemesi, sürekli alkış yapması ilgimi çekti. Sordum hocama; Kürtçeden anlıyormusunuz hocam? Aldığım cevap anlamlı ve güzeldi: “Sevgili Hakan bu güzel mesajları almak için Kürtçeyi bilmek gerekmiyor. Dil özgürlüğü isteniyor. Bundan doğal ne olabilir ki…

Gençlerin performansı, verilmek istenen mesaj çoğunu güldürtse de beni hüzünlendirdi. Çünkü sadece dilinden, dininden ve renginden dolayı yargılanan ve dışlanan başka bir ülke ve başka bir  halk yoktur. Evet sahnede dil protestosu vardı.

Polis ve biber gazı yoktu. Demokratik ölçülerde neşe ve heyecan katarak çok net mesajlar verildi. Umarız bu ve buna benzer faaliyetler devlet ve hükümet nezdinde hepimizin ortak isteği olarak algılanır. Çünkü devlet ve hükümeti temsil eden kamu kurum birim amirlerinin hiç biri bu oluşuma iştirak etmediler. Dil özgürlüğü ile ilgili protestosunu sanat yoluyla haykıran gençlerimize ve onları destekleyen Tüketici Hakları Derneğini  tebrik ediyorum.

 

Bu yazı toplam 2368 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim