• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 6 °C

İDEAL ÖĞRENCİLERİNİ BİLGİLENDİRDİ

İDEAL ÖĞRENCİLERİNİ BİLGİLENDİRDİ
Hakkari İdeal Dershanesi Rehberlik Servisi Bölüm Koordinatörü Kerim Yaşar, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS)` ye girecek öğrencilere sınav öncesi puan arttırıcı ipuçları verildi.

 Hakkari İdeal Dershanesi Atatürk Kültür Merkezi`nde yaklaşık 500 öğrencisine bir seminer vererek Pazar günü sınava girecek olan öğrencilerin güzel havaların rehavetine kapılıp derslerini ihmal etmemesi uyarısında bulundu. seminerde öğrencilerin konu tekrarı yapmasını, geçen yılların sorularını mutlaka çözmelerini önerisinde bulunuldu. Yeni sınav sistemin ilk basamağı (YGS) `nin 11 Nisan`da yapılacak öğrenciler sınav için şafak saymaya, takvimlerinde her geçen güne bir çarpı atmaya başladı. Ancak ısınan havaların etkisiyle derslere ilgisizliğinde arttığı belirtildi.

 İdeal Dershaneleri Rehberlik Servisi Bölüm Koordinatörü Kerim Yaşar, geçen yılların ÖSS sorularının bu yılki YGS sorularının habercisi olacağını ifade eden Yaşar," Özellikle yıl sonuna doğru öğrenciler konuları tekrar etmek istemez. Bu durum konuların çokluğundan, bazı konuların iyi öğrenilmesinden kaynaklanır. Onun için öğrenci, önceki yıllara ait soruları mutlaka çözmeli. Öğrenciler çıkmış soruları çözmekle sınavda hangi konulardan soru geldiğini, soruların üslubunu, mantığını, soruluş tarzını, konuların önem derecelerini, hangi konulardan ne tip soruların sorulabileceğini. Soruların zorluk ve kolaylık oranlarını tespit edebilir. İsteyen eğer rahat olacağını hissedecekse son zamana kadar ders çalışabilir. Ama tavsiye olunan sınav öncesi 1-2 gün kala aşırı çalışmayı bırakmaktır. Öğrenci öncelikle hangi alanda iddialı ise o alandan başlaması moral açısından doğru olandır. Puan getirisi olarak baktığımızda genel olarak sayısalcı adaylar öncelikle matematik ve fen testinden başlayıp sonra da Türkçe ve sosyal bilimler testine devam etmeli. Eşit ağırlık öğrencisinin önce matematik ve Türkçe testlerinden başlayıp sonra fen ve sosyal bilimler testiyle devam etmeleri puan getirisi bakımından avantajlı olur. Sözel alanındaki öğrenciler için Türkçe ve sosyal bilimler en çok puan getirecek test. Daha sonra da matematik ve fen bilimleri testi çözülmelidir. Şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 4678 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim