• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

İflas eden mobilyacı Tekoğlu'nun dramı

İflas eden mobilyacı Tekoğlu'nun dramı
Yüksekova ilçesinde mobilya imalatı ve satışı yaparak 16 kişiyi istihdam eden Hurşit Terkoğlu, iflas ettikten sonra aile olarak çok zor duruma düştüklerini belirterek yetkililerden yardım istedi.

2001 yılında Yüksekova ilçesinde başladığı iş hayatında kısa sürede ilerleyen Terkoğlu, 16 kişiye de iş imkanı sağladı. 2010 yılına kadar işleri çok güzel giden Terkoğlu, 2011 yılında iflas etti. Piyasadaki alacaklarını toparlayamayan Terkoğlu, borçlu olduğu kişilerin baskısından kaçarak Yüksekova’da kimsenin bilmediği bir eve yerleşti.

Terkoğlu, “Her gün alacaklılar kapıma dayanıyorlardı. Borçluyum fakat alacaklarım da var. Ben alamıyorum ki ödeyebileyim. Hiçbir iş yapamıyorum. Ben ve ailem gizli gizli yaşamaya çalıyoruz. Burada kaldığımı annem, babam ve kardeşlerim dahi bilmiyor. Çocuklarım ve ailemi tehdit ediliyor. En son kızım okulda alacaklılarım tarafından tehdit edildi” dedi.

Terkoğlu’nun eşi Emine Terkoğlu (30) ise, eşini defalarca intihardan vazgeçirdiğini belirterek, “Eşim öyle bir hale geldi ki çoluk çocuğuna artık bakamıyordu. Kendisini defalarca intihardan döndürdüğüm oldu. Öyle günler yaşadık ki evimize 3 gün boyunca ekmek girmedi. Yinede sesimizi çıkartamadık. Çoğu zaman komşularımıza gittim, çocuklarım için bir lokma ekmek istedim. Sabretmeye çalıştık. Yeter ki bizi rahat bıraksınlar” dedi.

Çocuklarının bu hayata inat derslerine dört elle sarıldığını ve hepsinin okulda çok başarılı olduğunu söyleyen anne Terkoğlu, “Bu yaşadığımız olaylarda en çok onlar etkilendiler. Bir anne olarak ben eşimden daha çok zorluk çektim. Lütfen bize bir yardım eli uzatın. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve diğer duyarlı herkesten yardım bekliyoruz. Kendimiz için değil sadece çocuklarımızın rahat gün yüzü görmeleri için yardım istiyoruz” diye konuştu.
Ailenin en büyük çocuğu olan Çiçek Terkoğlu (12) ise okulda çok başarılı olduğunu ve her dönem takdir getirdiğini söyledi.

Terkoğlu, “Tek istediğimiz okullarımızı bitirip bir an önce iş sahibi olmak ve babamızın durumunun düzelmesini istiyoruz. Başka hiçbir dileğimiz yok. Lütfen babamın durumunun düzelmesi için yetkililer yardım etsinler” dedi. Haber: Ahmet Kavak (İHA)

semdinli-m.jpg
 

Bu haber toplam 6307 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim