• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C

İHD Hakkari'de yargısız infaz yapıldı

İHD Hakkari'de yargısız infaz yapıldı
Hakkari’de dur ihtarına uymayan araca askerlerin ateş açması sonucu 1 uzman çavuş şehit olurken 1 vatandaş ise hayatını kaybetti.

vatandaşın hayatını kaybetti. Cenazeleri Hakkari Devlet Hastanesi morguna getirildi. Olayı da hayatını kaybeden Yücel Ertuş’un ailesi hastaneye akın etti.

 ihd-1.20131107112946.jpgHastane önünde basın mensuplarına açıklamada bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut olayın bir yargısız infaz olduğunu söyledi. Akbulut,” Hakkari’de dün akşam yargısız bir infaz gerçekleştirilmiştir. Yücel Ertuş isimli vatandaşımız güvenlik güçlerinin açmış olduğu ateş sonucu yaşamını yitirmiştir. Cumhuriyet savcısı ile yapmış olduğumuz görüşme sonucunda dün akşam dur ihtarına oymadığı gerekçesiyle ateş açılmış. Yücel Ertuş isimli vatandaş ile ismini öğrenemediğimiz 1 uzman çavuş yaşamını yitirmiş. Cemil Korkmaz isimli bir vatandaş ise gözaltına alınmış ve terörle şube müdürlüğünde sorgusu devam ediyor. Biz insan Hakları Derneği olarak bu yargısız infaz sonucunda ihmali bulunun güvenlik mensuplarının biran önce yargı önüne çıkartılmasıdır. İlin valisi telefonlarımıza cevap vermiyor

. Kendisinin bu olayla ilgili bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Cumhuriyet savcısından aldığımız bilgiye göre soruşturmalar yapılacak. Ancak hepinizin bildiği gibi bölgemizde bu tür yargısız infazlar sonucunda herhangi bir soruşturmanın yapılmadığı sürekli bu soruşturmaların kapatıldığı ve valilik tarafından durdurulduğu bilinmektedir.

Biz bu anlamda başlatılan barış süreci vesilesi ile bu yargısız infazlardan bulunan güvenlik mensuplarının yargı önüne çıkartılması ve ailenin biran önce acısının dindirilmesini istiyoruz. Biz İHD olarak bu olayın takipçisi olacağımızı olay yerine gidip incelemelerde bulunacağımız.

Bugün Hakkari’de TBMM İnsan Hakları komisyon’da bulunuyor. Bunundan bilinmesini istiyoruz. Bu olayı onlarla da paylaşacağız ve çaba harcamalarını istiyeceğiz. Şunu da belirteyim Uzman Çavuş’ta mevzide açılan ateş sonucu yaşamını yitirmiştir” dedi. Hakkarihabertv.com


 

Bu haber toplam 4451 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim