• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 7 °C

İHD kayıp kızın bulunmasını istedi

İHD kayıp kızın bulunmasını istedi
(İHD) Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, gözaltına alınan ancak savcılık tarafından serbest bırakılan Dilvin Turgut’un emniyet güçleri tarafından bilinmeyen bir yere götürüldüğünü iddia etti.

Düzeltme: 19 yaşındaki Dilvin Turgut’un ailesi İHD Hakkari Şubesine başvurarak kızlarının biran önce bulunmasını istedi. Burada bir açıklama yapan İHD Başkanı İsmail Akbulut, son zamanlarda TEM Şubesi tarafından gözaltına alınan kişilerde ifadelerine avukat alınmadan kişiler üzerine baskı kurarak ajanlaştırma politikaları uygulandığını ileri sürdü.

CMK da düzenlenen zorunlu müdafilik şartlarında alt sınırı 5 yıldan fazla hapis cezası gerektiren suçlardan dolayı yapılan soruşturma ve kovuşturmada şüpheli ve sanığın istemi aranmaksızın bir müdafii görevlendirilmesi gerektiğini belirten Akbulut, gözaltına alınan Dilvin Turgut’un müdafilik hakkı çiğnenmiş ve müdafii olmadan ifadesi alındığını söyledi. 

Akbulut,”Dilvin Turgut dört gün boyunca gözaltına alınmış ve ailesinin bütün uğraşlarına rağmen ailesiyle görüştürülmemiştir.  Dilvin Turgut savcılık tarafından serbest bırakılmasına rağmen emniyet güçleri tem şubesi tarafından kızın ne amaçla nereye götürüldüğü bilinmemekle beraber ailesine herhangi bir bilgi verilmemesi ailede kaygıya sebep vermiştir.

 Dün akşam saat 9 sıralarında 0 232 446 32 92 numaralı telefondan kız ailesini arayarak ‘ikimizin sonu için böyle daha iyi olur daha kurcalamayın beni aramayın’ demiştir. Dilvin Turgut üzerinde yoğun bir baskı kurarak Hakkari tem şubesinin görevli güvenlik mensuplarının son günlerde göz altına aldıkları şüpheliler ifadeleri esnasında avukatlarla sağlıklı bir ortamda görüştürülmemeleri kişiler üzerinde baskı kurarak ajanlaştırmaya yönelik politikanın yaygınlaştığı görülmektedir.

Biz insan hakları savunucusu olarak gözaltı süreçlerinin tekrardan 90’lı yıllara dönülmemesi gözaltına alınanların hukuk çerçevesinde avukatlarıyla görüştürülmeleri ve ailelerine bilgi verilmesi noktasında daha hassas davranmasını bekliyoruz. Aksi takdirde gözaltına alınan şüphelilere yönelik hukukla bağdaşmayan güvenlik görevlileri hakkında yargı sürecine başvuracağımız ve takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.

Bu anlamda 26.09.2013 tarihinde gözaltına alınan Dilvin Turgut şahsın ne amaçla ve niçin apar topar ailesine gösterilmeden nereye götürüldüğü bir an için yetkililerin ailesine ve kamuoyuna bilgi verilmesini bekliyoruz. Biz insan hakları savunucuları olarak Dilvin Turgut şahsın nerde tutulduğunu öğrenene kadar olayın takipçisi olacağımızı bildiriyoruz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 4058 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim