• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

İHD'de bölgede çok acılar yaşandı

İHD'de bölgede çok acılar yaşandı
İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, bölgemizdeki 30 yıllık çatışma sürecinde Kürdistan başta olmak üzere ülkenin her tarafında ciddi anlamda hak ihlalleri ve acıların yaşandığını söyledi.
İHD binasında yazılı bir açıklama yapan Akbulut, yaşanan çatışmalı süreçte özellikle Kürdistan coğrafyasında o dönem görev yapan ve Jitem yapılandırılması adı altında görev alan güvenlik güçleri yaklaşık olarak on yedi bine yakın faili meçhul cinayetlerde rol aldıkları açılan Balyoz ve Ergenekon davalarında açığa çıkmıştır dedi.
 
Akbulut,”Ancak bu davaların bölgede katledilen insanların ailelerinin acılarına teselli etmediği gibi yine faillerin işledikleri cinayet ve katliamların bir çok belgelerde kanıtlanmasına rağmen zanlıların serbest bırakılması ülkemizde başlatılan barış ve diyalog sürecini içselleştiremeyen ve son yargı kararlarıyla halen görevde olan bazı güvenlik birimleri bu kararlardan cesaret alarak insan hakları savunucularına Kürdistanda’ki 30 yıllık çatışmalı süreçte çeşitli işkencelerde geçirilerek öldürdükleri ve halen bir çoğunun cenazelerine ulaşılmadığı gerçeğiyle yapılan “Cumartesi Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” eyleminde rahatsız oldukları Yüksekova’daki yöneticilerimize yönelik Jitem tarafından fiziki ve psikolojik baskı uygulanmaya çalışıldı”
 
İNSANLARIMIZIN ACIMASIZCA KATLEDENLERİ YARGI ÖNÜNE ÇIKARTILMALI
 
Akbulut,”Ancak yöneticilerimizin sağduyulu yaklaşımları sonucu herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır ancak bu tür zihniyette bulunan güvenlik mensuplarının şunu çok iyi bilmeleri gerekiyor; biz İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi olarak bölgedeki sivil insanlarımızın acımasızca katledenleri yargı önünde cezalandırılıncaya kadar her hafta mücadelemizi vereceğimizi herkes tarafından bilinmelidir.
 
Bu anlamda hükümetin ve sayın Öcalan’ ın başlatmış olduğu diyalog sürecinin sekteye uğramaması ve bölgede görev yapan mülki amirlerin bu hassasiyetle yaklaşması ve bu tür jitemvari düşüncelerde olan güvenlik güçleri yargı önüne çıkarılması sürecin selameti açısından önemlidir. Biz İnsan Hakları Derneği Hakkari Şubesi olarak yapmış olduğumuz suç duyurusunun takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz. Bu anlamda cumartesi günkü eylemlerimize tüm halkımızı destek vermeye davet ediyoruz” denildi. Hakkarihabertv.com
 
 
 
 
Bu haber toplam 3285 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim