• BIST 9997.79
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

İhtiyatoğlun'dan meslek yüksek okulları açıklaması

İhtiyatoğlun'dan meslek yüksek okulları açıklaması
Anadolu Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Remzi İhtiyatoğlu, Meslek Yüksekokulları cazibesini kaybetmiştir dedi.

Anadolu Teknikerler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı  Remzi İhtiyatoğlu, Van Teknikerler Derneği ve Anadolu Teknikerler Federasyonu adına selamlıyorum dedi.

İhtiyatoğlu;" 970 Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören 170 farklı branşta, 850.000 aday Tekniker ve Mezun sayısı 7.000.000’u aşan 14 yıllık eğitim hayatı sonucunda  Üniversitelerden diploma sahibi büyük bir mesleki kitlenin sorunları her geçen gün büyümekte, bu sorunlar yalnızca Teknikerleri değil, tüm Ülkemizi ve halkımızı olumsuz etkilemektedir.

Elektrikten- makineye, inşaattan- kimyaya, ziraatten- sağlığa kısacası her alanda halkımızın kaliteli mal ve hizmet alması işinin ehli eğitimli personel ile mümkün kılınabilir. Depremler, seller, heyelanlar, çığ düşmeleri, iş kazaları, kış mevsiminde doğu bölgesinde yolların geçit vermemesi vb.. afet ve felaketlere karşı ciddi önlemler eğitimli personelin istihdamı ile mümkün olabilir.

Her seferinde doğal afet ve felaketlerde gözümüzden akan yaşlar kurumadan, yeni acılar yaşamaktayız. Sorunlar sürekli konuşularak çözülmez! Bilakis sorunlara karşı nitelikli personel ile karşı konulabilir, aynen Japonya, Almanya vb.. elişmiş ülkeler gibi. Üzülerek ifade edeyim ki: Ülkemizde Meslek Yüksekokullarının kurulduğu tarih olan 1943 yılından günümüze 80 yıldır teknikerler için kalem dahi oynatılmamıştır.

Meslek Yüksekokulları cazibesini kaybetmiştir. Haklarımızı her ortamda dile getirmekten ve halkımızla paylaşmaktan geri durmayacağız. Çözüm üretilemediği takdirde sesimizi yükselteceğiz, Başta Ankara olmak üzere İstanbul, İzmir vb. büyükşehirlerde mitingler düzenleyeceğiz.

Sorunlarımızın çözümü için: 5 maddede yer alan sorunlarımıza çözüm olabilecek basın açıklamamızda yer alan taleplerimizin acilen ele alınarak giderilmesini önemle arz ederiz" dedi. Hakkarihabertv.com

 

Bu haber toplam 1414 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim