• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

İL MÜFTÜMÜZ GÖREVE BAŞLADI!

Hakan Taş

Göreve yeni başlayan İl Müftümüze hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Çok genç, yakışıklı, güler yüzlü biri ile karşılaşınca doğrusu şaşırdık. Orada çalışan bir din adamı sandığımız kişi meğerse yeni atanan il Müftümüzmüş. Müthiş donanımlı, hırslı, enerji dolu, tam da aradığımız kişi… Sohbetine doyum olmuyor, akıcı ve etkili sözleriyle dinleyiciyi kendisine hayran bırakıyor.

Bir Müftü hakkında güzel sözler sarf edeceğim aklıma gelmezdi. İtiraf edeyim ki ilk kez müftülüğün kapısını çaldım.  MÜFTÜ: Toplumu İslam dini hakkında aydınlatan, din hizmetlerini düzenleyen ve denetleyen kişidir. İl ve ilçe müftüleri, bölgelerinde Diyanet İşleri Başkanlığını temsil eder, din hizmetlerini, dini müesseseleri yönetir ve din görevlilerinin hizmetlerini düzenleyip denetler. İsmail Fakirullahoğlu henüz 41 yaşında. Sanırım Türkiye’nin en genç Müftüsü. Bölgeye yabancı biri değil. Erzurum’da dünyaya gelse bile Siirt, Tillo’lu bir ailenin çocuğu.

 Hınıs İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra, 1996 yılında başlamış olduğu Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2001 yılında mezun oldu. 2002-2005 yılları arasında Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezini, 2009 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Tefsir Anabilim dalında yüksek lisansını tamamladı.

Arapça eğitimini Tillo’lu Şeyh Muhammed Bedreddin Sancar’ın medresesinde tamamladı. Sırasıyla Erzurum Hınıs’ta imam hatiplik, Trabzon Sürmene, Erzurum Hınıs ve Erzurum Palandöken ilçelerinde vaizlik, Erzurum Tekman İlçesinde Müftü vekilliği yaptı. 2010-2017 yılları arasında Van Gürpınar İlçe Müftülüğü, Van İl Müftü Yardımcılığı ve Van Gevaş İlçe Müftü Vekilliği görevlerinde bulunduktan sonra 2017 yılında Diyarbakır Sur ilçe Müftülüğüne tayin edildi. 19.11.2021 tarih ve 2021/547 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Hakkari İl Müftülüğüne atandı ve 29.11.2021 tarihinde göreve başladı.

bccdc1ff-08bb-4d31-ba21-2f69fee7dd67.jpg

Halen Dicle Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Tefsir Anabilim dalında doktora eğitimine devam etmekte olan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, Arapça bilmekte olup, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Görev yaptığı her yerde kalıcı bir iz bırakmış. Güzellikler saçarak güzel izlenim ve sağlam dostluklar da edinmiş. Müftülük ve cami kapsamında kalmayıp herkesin yüreğine dokunmayı başarmış. Hakkari’ye sadece 5 yıllığına mecburiyetten değil, yüreğiyle, heyecanıyla, etrafa gülücükler saçarak gelmiş.

İlk sohbetimizde Hakkari için  düşündükleri beni çok mutlu etti; “Hacı Sait Camisi Hakkari’nin bir kültürüdür. O camiyi yıkarak yerine modern, binleri aynı saflarda buluşturacak geniş kapasiteli bir cami inşa etmek için girişimlerde bulunacağız.

Eskiden Hafızlık okumak için Hakkarili gençlerimiz Rize iline gidiyorlardı. Aile ve memleket hasreti çektikleri için kendilerini fazla Hafızlığa veremiyorlardı. Bu sorunu çözmek için Hakkari İl Merkezimizde bayan- erkek iki ayrı Hafızlık kursumuzu açarak 250 gencimiz eğitim görmektedir.

Bu gençler mezun olduklarında faydalı birer din adamı, Müezzin, Müftü olabilecekler. Hakkari’de bulunmaktan ve Hakkari’ye hizmet etmekten büyük onur duymaktayım. Kapımız ve gönlümüz tüm Müslüman kardeşlerimize her zaman açıktır” dedi.

Gittiğim her makamda sadece on dakika bulunurum. Bu bende bir kural ve alışkanlıktır. Lakin Müftü beyin makamında 1 saat gecikerek sohbetinden ve düşüncelerinden büyük keyif aldım. İkimizin ortak bir yönü de KİTAPLARDIR. Masasında duran “Kayıp Medeniyetin İzinde” isimli kitabı hediye ederek ayrıca beni onurlandırmıştır.

Ben duygu adamıyım ve hislerim asla beni yanıltmaz. Yeni Müftümüz İsmail Fakirullahoğlu, Hakkari’mize, insanımıza çok şey katacaktır. Zaman ve yaşam beni haklı çıkartacaktır.

Hoş geldiniz genç ve güzel yürekli insan..

mesut-keskin-001.jpg

Bu yazı toplam 2467 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim