• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İL ÖZEL İDAREDE OTURMA EYLEMİ

İL ÖZEL İDAREDE OTURMA EYLEMİ
Demokratik Toplum Partisi (DTP) il genel meclis üyeleri ve beraberindekiler DTP'ye yapılan baskıları protesto etmek amacıyla İl Özel İdaresi binasında oturma eylemi başlattı

  Akşam saatlerinde il genel meclis üyeleri oturma eylemi başlattı. Eyleme Belediye Başkan Vekili Abdullah Kılıç, DTP İl Başkanı Hıfzullah Kansu, İnsan hakları Derneği Başkanı İsmail Akbulut, belediye encümenleri ile  bazı sivil toplum örgütleri de destek verdi. 24 saat sürecek oturma eyleminin yarın saat 14:00 da bitmesi bekleniyor.

 

 Kısa bir açıklama yapan İl Genel Meclis Sözcüsü İsa Bor, partinin yükselişe geçmesiyle birlikte bunu hazım edemeyen güçlerin partinin şahsına saldırmaları gözaltı ve ceza evine alınan arkadaşlarının hukuksuzca bir gerekçe olmadan alındığını belirterek, bu oturma eylemini 24 saat sürdüreceklerini söyledi.

 

  İl Genel Meclis Başkan Yardımcısı, Ahmet Korkmaz'de DTP'nin 29 mart yerel seçimlerinde oy oranını ikiye katlayan partinin Türkiye çapında bazı illerde yüzde 80 ve 90'lara varan oy aldığını belirtti. Korkmaz,”Partimizi hazım edemeyen siyasal iktidar temsilcileri partimize yönelik bir hukuksuzluk içine girmişlerdir. Partimizin bugüne kadar 400 üzerinde yönetici konumunda olan üyesi bulunan birçok arkadaşımız gözaltına alınmış ve onların bir çoğu tutuklanmıştır. Değişik yerlerde partimizin temsilcileri bu konulara ilişkin olarak açıklamalarda bulundular. Özelikle yönetici konumundaki 54 arkadaşlarımızın hukuksuz bir biçimde yakalanmaları elbetteki Türkiye çapında özellikle hukukun nasıl siyasalaştığını gösteren bir olgu olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye kamuoyu ve özellikle Kürt kamuoyu kesinlikle ret etmiştir ve hazım edememiştir. Bu nedenle birkaç gün öncesine baktığımızda Diyarbakır da yine belediye başkanlarımıza ve parti yöneticilerine yönelik hukuksuzluk olmuştur. Onların yaptığı suçsa bizde bu suçu kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2677 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim