• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İL VE İLÇELERDE 30 AĞUSTOS KRİZLERİ

İL VE İLÇELERDE 30 AĞUSTOS KRİZLERİ
30 Ağustos Zafer Bayramında Hakkari ve ilçelerinde askeri krizler damgasını vurdu.

HAKKARİ DE GÖREVLİ KOMUTAN BELEDİYE BAŞKANININ İSMİNİ OKUMADI

 Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalar öncesinde askerler, detektörler ve K-9 köpekleriyle tören alanı ve çevresinde bomba aradı. Törene katılmasına rağmen ismi okunmayan Demokratik Toplum Partili (DTP) Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ise buna tepki göstererek, Orduevi Askeri Gazinosu nda düzenlenen törene katılmadı.

 Kutlamalar, sabah saatlerinde valilik önünde bulunan Atatürk Anıtı na çelenklerin bırakılması ve İstiklal Marşı nın okunmasıyla başladı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci nin asker ve katılımcıların bayramını kutlamasıyla devam edilen tören, asker ve askeri araçların geçişiyle son buldu.
Tören boyunca yüksek binaların çatılarına yerleştirilen keskin nişancılar çevrede adeta kuş uçurtmazken, tören alanı ise sinyal bozucu askeri jammer araç ve askerlerin sırtlarındaki frekans bozucu cihazlarla korundu. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı na bağlı askerler ise sabah saat 06:00 sıralarında kutlamaların yapıldığı valilik binası önünü ve çevresini detektör ve K-9 köpekleriyle didik didik arayarak patlayıcı madde aradı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı törende, mayın taraması yapan askerlerin K-9 bomba arama köpekleri ile birlikte kutlamalar boyunca da yollarda çevre güvenliği aldığı gözlerden kaçmadı.

 Hakkari Valiliği önünde düzenlenen kutlama törenlerine daha sonra Orduevi Askeri Gazinosu nda yapılan tebriklerin kabulüyle devam edildi. Valilik binası önünde düzenlenen törenlere katılarak protokoldeki yerini alan DTP li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, görevli askeri sunucu tarafından isminin okunmaması sebebiyle duruma tepki göstererek Askeri Gazino da devam eden kutlamalara katılmadı. Askeri Gazino daki kutlamalar, Hakkari Dağ ve Komando Tugay komutanı Tuğgeneral Lokman Ekinci nin tebrikleri kabul etmesiyle son buldu.

 Kutlamalarda yaşanan protokol krizi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, sabah saatlerinde düzenlenen kutlamalarda protokoldeki yerini almasına rağmen görevli sunucu tarafından isminin okunmadığını belirtti. Bu durumun kendisini çok üzdüğünü dile getiren Başkan Bedirhanoğlu, halk tarafından seçilmiş bir belediye başkanı olarak katıldığı kutlamalarda adeta yok sayıldığını, bu sebeple kendisinin de Orduevi Askeri Gazinosu nda devam eden kutlamalara katılmadığını söyledi. Kutlama törenlerine Vali Muammer Türker, Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile askerler katıldı.

 GARNİZON KOMUTANI, DTP Lİ BAYAN BELEDİYE BAŞKANININ ELİNİ SIKMADI

  Hakkari nin Yüksekova ilçesinde yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarında, Garnizon Komutanı, Demokratik Toplum Partili (DTP) Belediye Başkanının elini sıkmadı.
Sabah saatlerinde Yüksekova Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı na çelenklerin sunumu ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına daha sonra Cengiz Topel Caddesi üzerinde devam edildi. Burada düzenlenen kutlama törenlerine Yüksekova Kaymakamı Çetin Çelik, Garnizon Komutanı İlhan Kavaklıoğlu, Belediye Başkanı Ruken Yetişkin ve kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri katıldı.
Burada yapılan törende Belediye Başkanı ile Garnizon Komutanı arasında soğuk rüzgarlar esti. Törenin ardında İlçe Kaymakam Çelik ve diğer davetlilerle tokalaşan Garnizon Komutanı Kavaklıoğlu, sırada bekleyen DTP li bayan Belediye Başkan Yetişkin ile tokalaşmadı. Başkan Yetişkin, bir süre bekledikten sonra tekrar Garnizon Komutanı Kavaklıoğlu nun yanına gitmek isterden, Kavaklıoğlu ani bir dönüş ile bulunduğu yerde uzaklaştı.

 ÇUKURCA DA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI
 Hakkari nin Çukurca ilçesinde düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları alınan yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı.
Çukurca İlçe Kaymakamlığı önünde bulunan Atatürk Anıtı na çelenkelerin konulmasıyla başlayan kutlama törenlerine daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde devam edildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin altında düzenlenen kutlama törenlerine katılan vatandaşlar üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı. Seyyar sinyal ve frekans bozucu araçların bulundurulduğu kutlamalar, yapılan geçiş töreniyle son buldu.
Kutlama törenlerine İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Belediye Başkan Vekili Ramazan Dayan, 20 nci Jandarma Sınır Tugay Komutan Vekili Jandarma Kurmay Albay Taner Uysal, Cumhuriyet Savcısı Salih Şengöz, kamu kurum ve kuruluşların daire amirlerini ile asker ve vatandaşlar katıldı.

HABER: Hakkari Necmi Ertuş-Yüksekova Senar Yıldız-Çukurca Ahmet Kavak

 

Bu haber toplam 3862 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Zap suyunda 1 kişi kayboldu22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:38
  • Van’da 71 kişi tutuklandı22 Temmuz 2024 Pazartesi 10:57
  • Gabar' daki kazada 1 mühendis hayatını kaybetti22 Temmuz 2024 Pazartesi 10:53
  • Hakkari'de bir genç babasını öldürdü20 Temmuz 2024 Cumartesi 13:38
  • iş insanı iple ağaca asılı halde ölü bulundu17 Temmuz 2024 Çarşamba 15:04
  • İşçileri taşıyan minibüs kaza yaptı: 5 yaralı17 Temmuz 2024 Çarşamba 08:47
  • İsrail'den Han Yunus'a saldırı16 Temmuz 2024 Salı 15:15
  • Hakkari'de 55 kişi yakalandı15 Temmuz 2024 Pazartesi 13:39
  • Hakkari-Van karayolundaki yangına müdahale edildi12 Temmuz 2024 Cuma 14:59
  • Hakkari'de "Narko Nokta" etkinliği11 Temmuz 2024 Perşembe 10:37
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim