• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

İnşaat sahasında insan kemikleri çıktı

İnşaat sahasında insan kemikleri çıktı
Hakkari’de yapımı devam eden yeni hükümet konağı inşaat alanında yapılan hafriyat kaldırma çalışması sırasında insanlara ait olduğu iddia edilen kemikler ortaya çıktı.

Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan 3 bin 500 metre kare alan üzerinde bulunan ve yıllarca eski il özel idaresi ve Merkez Jandarma Komutanlığı olarak kullanılan ve 2011 yılının sonbahar aylarında yıkılarak yerine Osmanlı Mimarisinden esinlenerek şehrin çehresini değiştirecek 7 katlı hükümet konağı binası temeli atıldı. Binanın 4 katı ise tamamlanarak yapım çalışmaları ise devam ettiği belirtildi.

 

video-galeri.20110325161448.gif

 

Yaklaşık 1 ay önce binanın ön tarafında bulunan hafriyatın kaldırılması çalışması sırasında insan kemikleri olduğu iddia edilen kemiklerin çıkması üzerine ilgili firma çalışmalarını yarıda bıraktı. Durumun savcılığa bildirilmesi üzerine bugün hafriyat alanına olay yeri inceleme ekibi gönderildi. Polisler tarafından kemiklerin bulunduğu alana güvenlik şeridi çekildi. Daha sonrada ismi öğrenilemeyen bir savcı olay yerine gelerek bölgede incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardında savcı nezaretinde polisler tarafından kemikler büyük bir özenle toplanarak delil torbalarına doldurarak inşaat sahasından ayrıldılar.

 

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri ise 80-90 yaşındaki bazı görgü tanıklarının ifadelerine göre, daha önce bu alanın mezarlık olduğunu belirtmelerine rağmen hafriyat alanında toplanan kemiklerin numene alınarak adli tıp kurumuna göndereceklerini belirterek, sonucun ise adlı tıpta geldikten sonra netleşeceğini belirttiler.

 

Hükümet Konağı İnşaatı çalışmalarını sürdüren Eren İnşaat firması yetkilileri ise,”Harifyat çalışması sırasında bazı kemikler bulduk. Bunun üzerine çalışmalarımızı durdurarak. Durumu savcılığa bildirdik. Kemiklerin bulunduğu alanda polisler tarafından emniyet şeridi çekildi. Adli tıp kurumunda gelecek sonuca kadar ilgili noktada çalışılmaması yönünde talimat aldıklarını belirttiler.” Hakkarihabertv.com

kemik-1.jpg

kemik-2.jpg

kemik-3.jpg

kemik-4.jpg

Bu haber toplam 4313 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim