• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

İş İnsanı Ölmez'den kamuoyuna!

İş İnsanı Ölmez'den kamuoyuna!
31 Mart Yerel Seçimlerde AK Parti'den Hakkari Belediye Başkan aday adayı olan İş İnsanı İsmet Ölmez, yazılı bir açıklama yaparak seçim harcamalarına değinerek yapılan iftiralara tepki gösterdi.

Değerli Basın Mensupları ve Saygıdeğer Hakkarili Hemşerilerim,
 
31 Mart yerel seçimlerinin ardından, şahsım ve ailem hakkında ortaya atılan asılsız iftiralar ve kasıtlı karalama kampanyaları nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği duydum. Öncelikle, seçim sürecinde bana verdiğiniz destek ve gösterdiğiniz güven için hepinize minnettarım.

Cumhurbaşkanımız tarafından aday gösterilmenin onurunu yaşadım ve bu süreçte sizlere hizmet etme arzum hiç azalmamıştır. Seçim sürecinin başından itibaren demokrasi ilkelerine bağlı kalarak, seçimlerin huzur içinde tamamlanması için elimizden geleni yaptık. Hepinizin de tanık olduğu gibi, şehrimizin barış ve refahını her şeyin üstünde tuttuk.
 
Son dönemde, kampanya harcamalarımızın belediye kaynaklarından karşılandığı yönünde tamamen asılsız ve çirkin iddialar ortaya atılmıştır. Bu iddialar gerçek dışıdır ve halkımızı yanıltma amacı taşımaktadır. Tüm kampanya harcamalarımız, aile şirketimiz tarafından finanse edilmiştir ve bu konuda hiçbir usulsüzlük yoktur. Hakkari halkı, ismet ölmezin belediye kaynaklarına ihtiyacı olmadığını çok iyi biliyor.

Seçim kampanyamızda yapılan harcamaların hesap verile bilirliği konusunda hiçbir şüphe yoktur. Asılsız iftiralarla vakit kaybetmek yerine, bu iddiaların sahiplerinin halkımıza daha iyi bir gelecek sunmak için çalışmaya davet ediyoruz. Seçim kampanyası süresince toplamda 97 milyon TL harcamayı kendi aile şirketimizin bütçesinden karşıladık.

Aile şirketimiz, başlıca kamu kurumlarına 16 milyon TL tutarında nakdi yardımda bulunmuş ve bu yardımlar, maddi imkânı yetersiz olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılmıştır. Yıllardır halkımıza destek olmaktayız ve bunun en büyük tanığı siz değerli Hakkari halkısınız. Bu yardımlar yalnızca bu sene değil, 20 yıldır sürmektedir ve sürmeye devam edecektir.
 
İlimizde üniversite giriş sınavına girecek 2400 öğrencimizin sınav ücretlerini karşıladık ve eğitimlerine destek olmak amacıyla 2000 adet online eğitim kartı dağıttık. İlimizi bölgesel ligde temsil eden Hakkari Zapspor’a isim ve ana sponsoru olarak 4 milyon TL yardım yaptık. Ayrıca, ilimizi temsil eden tüm spor kulüplerine her yıl nakdi yardım ve sponsorluk desteği sağlamaya devam ediyoruz.

Yardıma muhtaç ailelerimize, her biri 4000 TL değerinde toplamda 9000 adet yardım kartı dağıttık. Bu yardımları yaparken vatandaşlarımızın siyasi görüşlerine bakmaksızın, tamamen ihtiyaçlarını gözeterek hareket ettik. Her zaman halkımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.
 
Seçim süreci boyunca, şehir içi ulaşımın ücretsiz olması için 7.5 milyon TL ve taksici esnafımızın bu durumdan olumsuz etkilenmemesi için 800 bin TL yardımda bulunduk. Ayrıca, ilimizde bulunan 18 bin hanenin su borçlarını ödemek için belediyeye 7 milyon 250 bin TL ödeme yaptık. Bu yardımlar, halkımızın ve esnafımızın refahını artırmak amacıyla gerçekleştirilmiştir.
 
Ramazan ayı boyunca, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 240 bin adet ekmek ulaştırdık. Bu dağıtım, dayanışma ruhunu pekiştirerek toplumumuzun her kesimine destek olma çabamızın bir parçasıdır. Seçim kampanyamızın harcamaların ötesinde, Hakkari Üniversitesi camisin yapımı için şimdiye kadar 26 Milyon TL harcadık ve bitirilmesi için gereken desteği tekrar sağlayacağız. Bu toplumumuzun manevi ihtiyaçlarına cevap verme taahhüdümüzün bir parçasıdır.
 
Seçim kampanyamız sırasında ve sonrasında yaptığımız tüm harcamalar şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri doğrultusunda gerçekleştirilmiştir. Bu iftiraların aksini kanıtlamak için gerekli tüm belgeleri ve harcama kalemlerini yetkili mercilere sunmaya hazırız. Halkımızın doğru bilgiye ulaşması ve iftiraların son bulması için gereken her türlü adımı atacağız.
 
Bu iftiraları ortaya atanlar, halkımıza sunabilecekleri somut bir plan ve projeleri olmadığından, "çamur at, izi kalsın" misali iftiralarla gündemi meşgul etmektedir. Halkın refahını yükseltmek ve daha yaşanılabilir bir şehir inşa etmek yerine, ardı arkası kesilmeyen iftiralarla uğraşmaktadırlar. Özellikle, bu iftiraların yayılmasında başrol oynayan bir gazeteci, gazetecilik etiğini ve sorumluluklarını hiçe sayarak halkımızı yanıltmaya çalışmaktadır. Bu tür kişiler, halkımızın huzurunu bozmayı ve karışıklık yaratmayı amaçlamaktadır.
 
Şehrimize hizmet etme arzumuzu engellemeye yönelik bu tür asılsız iddialar ve karalama kampanyaları, sizlere olan bağlılığımızı sarsamaz. "Derdim Hakkâri" sloganıyla çıktığımız bu yolda, bana güvendiğiniz için hepinize minnettarım.

Ben sizlere olan güvenimi hiç kaybetmedim. Sevgili Hakkarili hemşerilerim, sizlerle aynı sokaklarda büyüdüm, aynı havayı soludum. Bu şehre ve sizlere olan sevgim, her şeyin ötesindedir. Sizlerin huzuru, mutluluğu ve refahı için çalışmak benim en büyük onurumdur. Birlikte, el ele vererek Hakkari'yi hak ettiği yere taşıyacağız. Bu yolda, sizlerin güveni ve desteği benim en büyük gücüm. Hep birlikte daha güzel yarınlar için çalışmaya devam edeceğiz.Bundan sonraki süreçte de derdimiz Hakkari'miz dir.
 
Saygılarımla,
İsmet Ölmez

Bu haber toplam 4213 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • ÖZEL İDARE’YE HATIRLATMA!25 Temmuz 2024 Perşembe 13:19
  • 2 dağcının cesedi kamp alanına taşınıyor25 Temmuz 2024 Perşembe 11:48
  • 3 bin 500 rakımdaki su arızasına müdahale25 Temmuz 2024 Perşembe 10:02
  • Gazi Arslan için cenaze töreni düzenlendi25 Temmuz 2024 Perşembe 09:22
  • 'İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali'25 Temmuz 2024 Perşembe 09:13
  • Cennet Cehennem Vadisi çöpten temizlendi24 Temmuz 2024 Çarşamba 14:24
  • Yüksekova'da 8 bacaklı böcek görüntülendi24 Temmuz 2024 Çarşamba 14:04
  • Sokak hayvanları yasası çıktı24 Temmuz 2024 Çarşamba 13:27
  • Hakkari Kent Park yeniden hizmete açıldı24 Temmuz 2024 Çarşamba 12:06
  • KGK Temsilcisi Taş 'tan Basın bayramı mesajı24 Temmuz 2024 Çarşamba 11:57
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    FEYZULLAH TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    SAVAŞ TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim